İngöl'de Çevre İmar Yolu'nun 2. etap çalışmaları başladı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:10
İngöl'de Çevre İmar Yolu'nun 2. etap çalışmaları başladı






BURSA (CİHAN)- Bursa'nın İnegöl ilçesinde Çevre İmar Yolu'nun 2. etap ham yol çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çevre İmar Yolu'nun ilk etabını Mart 2009'da Devlet Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Birinci etabın toplam uzunluğunun 5 bin metre olduğunu söyleyen Aktaş, 2. etap başlayana kadar da 1. etabı D-200 karayoluna bağlamak adına, mobilya sanayisindeki sokakları düzenleyerek uzunluğunu 6650 metre olarak tamamladıklarını belirtti.

Şimdi de 2. etap Çevre İmar Yolu'nun imalatına başladıklarını söyleyen Başkan Aktaş, 2. etap Çevre İmar Yolumuzun toplam uzunluğu 3 Bin metre olacak. 2. etap ham yol çalışmasıyla alakalı ihaleyi 11 Eylül tarihinde gerçekleştirdik. 10 farklı firma katıldı. İhaleyi Buryap İnşaat Taahhüt Ltd. Şti. 960 Bin 630 TL bedelle aldı. Şu anda ham yol çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Yolumuz; 1. etap sonundan yani Bedresu Deresi kesişiminden başlayıp, Orta Köy yolunu kesip buradaki villaların arkasından, en son yapılaşmasını tamamlamış mobilya sanayi sitelerini çevreleyerek Bursa-Ankara D-200 karayoluna bağlanacaktır.

2. etap Çevre İmar Yolunun genişliğinin tıpkı ilk etaptaki gibi 24 metre olduğunu ve yolun her iki yanında da 1,5 metrelik iki kaldırım, 9'ar metrelik çift şerit yol ve ortasında da 3 metrelik orta refüj planlandığını söyleyen Aktaş, yolun Karayolu standartlarında imal edildiğini bu kapsamda da toplamda 43 bin metreküp kazı yapılacağını belirtti.

Yolumuzu bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. diyen Aktaş, ham yol çalışması bittikten sonra yolu trafiğe açarak, yolun durumuna göre 1-2 sene oturmasını bekleyeceklerini söyledi. Sonrasında ise asfalt ihalesine çıkarak yolun 2. etabını İnegöl'e kazandıracaklarını kaydetti.

3 bin metrelik ikinci etap ham yol çalışmasının planlamasının 7 Mart 2011 tahinde belediye meclis kararı ile yapıldığını hatırlatan Aktaş, 20 Mart 2012 tarih ve 393 sayılı belediye meclis kararı gereğince de bu bölgenin imar uygulaması yapıldığını söyledi.

Yapılan imar uygulamasında imara dâhil edilen tüm tarlalardan yüzde 40 kesinti yapılarak imar parsellerinin tahsis edildiğini ve tescil işlemleri tamamlanan hak sahiplerine geçtiğimiz Temmuz ayında tapu dağıtımının gerçekleştirildiğini belirten

Başkan Aktaş, şunları kaydetti: Çevre İmar Yolu 2. etabının tamamlanması ile bu yolumuz İnegöl şehir merkezinin güney sınırını teşkil edecektir. İnegöl bundan sonra bu sınırdan öteye genişlemeyecek, buralar imara açılmayacak ve bu yol İnegöl'ün yeni imar sınırı olacaktır. Böylelikle 8 bin metrelik Çevre İmar Yolu kesintisiz bir şekilde ve trafik yükünü hafifletecek şekil ve işlevlikte olacak. Hem şehir merkezi hem de köy ve beldelerin trafik aksını rahatlatacaktır. Çevre İmar Yolu geleceğe dönük trafik sıkıntılarını ve çevre sorunlarını ortadan kaldırmak için planlanmış büyük bir yatırımdır. Ovada korunması gereken tarım arazileri korunarak bu yol sayesinde belirgin bir hatla ayrılacak. Belediyemiz çalışanlarına, müteahhit firma yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.