İntam'da sorun çözülüyor

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
İntam'da sorun çözülüyor






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özel proje alanı olarak belirlenen İntam'da 44 hak sahibinden 40'ı ile anlaşma sağlandığını, tapu devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihale ve inşaat sürecinin başlayacağını kaydetti.

Bursa'nın en prestijli bölgelerinden Çekirge'de 6 yıl önce yaşanan heyelan sebebiyle çöken İntam Blokları'nın bulunduğu alan Büyükşehir Belediyesi tarafından eski cazibesine yeniden kavuşturuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, nisan ayında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda İntam'daki mülk sahipleriyle yaptığı toplantı meyvelerini verdi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan konsept proje hakkında bilgilendirilen 44 hak sahibinden yüzde 90'ı projeye ilişkin muvafakat verdi.

Yaklaşık 6 yıldır konuşulan ancak bir türlü çözüm üretilemeyen İntam'la ilgili olarak artık sona geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, muvafakat veren 40 hak sahibinin tapu devir işlemlerini başlattığını kaydetti. Daha fazla zaman kaybetmemek ve projenin uygulamaya geçmesi için hak sahiplerinin bir an önce tapu devir işlemlerini tamamlaması gerektiğini belirten Başkan Altepe, Muvafakat vermeyen hak sahipleriyle ilgili olarak kamulaştırma sürecini başlatacağız. Hazırlanan projede hak sahiplerinin bir kaybı söz konusu değil. Aksine daha yeni ve modern konutlara sahip olacaklar. Projenin tüm detayları, inşaat alanı, metrekareler hepsi belirlendi ve hak sahiplerine anlatıldı. Biz tapu devir işlemlerini bir an önce tamamlayıp, inşaat sürecini başlatacağız. Çünkü orada yıkılması gereken bir blok daha var. Daha fazla zaman kaybetmeden Çekirge bölgesine yakışan bir projeyi Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Bu proje hem yer sahiplerine hem de Bursa'ya kazandıracak bir proje. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.