İpek Şenoğlu: Hedefimiz geçen sene yakaladığımız başarıyı tekrar etmek

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:00
İpek Şenoğlu: Hedefimiz geçen sene yakaladığımız başarıyı tekrar etmek






İSTANBUL (CİHAN)- TEB-BNP Paribas WTA Championships'te görevli eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, Türkiye olarak bu seneki hedeflerinin geçen sene yakaladıkları başarıyı tekrarlamak olduğunu söyledi.

23-28 Ekim tarihlerinde, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyonda görevli eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, basın mensuplarına organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

İpek Şenoğlu, Bu organizasyon dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri ve İstanbul'a verildi bu hak. Bunu sadece teniste bir organizasyon olarak görmemek lazım; çünkü dünya basını hafta içi bu organizasyonu takip edecek ve başarımızı gösterebiliriz. Bu nedenle geçen sene yaptığımız gibi taşın altına elimizi koyup güzel bir projeye daha imza atmamız gerekiyor. diye konuştu.

Geçen yıl her karşılaşmayı 14 bin bilinçli seyircinin takip ettiğini aktaran Şenoğlu, Bu bizim için çok önemli; çünkü biz sporcular, en iyi performansımızı seyircilerin önünde gösterebiliyoruz. Türk seyircisi, geçen yıl sporcuları çok memnun yolladı İstanbul'dan. Katılacak sporcu kızlarla da konuştum. Çok memnun kalmışlar ve çok heyecanlılar. Kimisi Sultanahmet'i gezdi kimisi ayran içti, pastırma yediler. Onun için bu senede İstanbul'un tadını çıkartmak ve buradan şampiyon olup para kazanarak ayrılmak istiyorlar. Bu sene benim görevlerim arasında tekrardan oyuncularla ilişkiler kurmak ve bunun yanında sahada sunuculuk var. Türk seyircisinin önüne başka bir platformda da karşılarına çıkmak benim için ayrı bir onur. ifadelerini kullandı.

Bu tarz organizasyonların Türkiye'ye getirilerinin ne olduğu yönündeki soruyu da cevaplayan Şenoğlu, Bu organizasyonlar, sadece performans tenisçilerimize değil; Türk seyircisine spor kültürü, spor ahlakı açısından çok büyük eğitim veren bir etken olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl buraya gelen 14 bin seyircinin 4-5 bini flaş ile fotoğraf çekiyordu. İnanıyorum ki bu sene daha tecrübeli olacaklar ve aynı hataları yapmayacaklar. Ben Türkiye'de sadece sporun profesyonel olarak yetişeceğine inanmıyorum. Biz olimpiyatlara daha çok sporcu yetiştirip başarı bekliyorsak sporcularımızın kariyer marka danışmanlığının yapılması gerek. Daha ileriye gidebilmek için Türk seyircisinin ve basının eğitilmesi gerek. Bu tür organizasyonlarda bunun için çok büyük bir fırsat. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.