Irak'ta son durum, Peşmerge barajı geri aldı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden yetkililer peşmerge ABD hava operasyonu eşliğinde Musul Barajı'nı IŞİD'den geri aldı

18 Ağustos 2014 Pazartesi 06:16
Irak'ta son durum, Peşmerge barajı geri aldı






Irak'ta son durum, Peşmerge barajı geri aldı


Terör örögütü IŞİD ile peşmerge arasında Musul ve çevresinde çatışmalar sürüyorb ABD hava operasyonu eşliğinde IŞİD'e saldıran peşmerge, Musul Barajı'nı geri aldı.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden yetkililer peşmergenin ABD hava operasyonu eşliğinde Musul Barajı'nı IŞİD'den geri aldığını duyurdu

Bir peşmerge subayı ile iki siyasi parti yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinin can simidi olan baraj bugün peşmerge kontrolüne geçti.
 
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi'nden Sözcü Said Memuzini de bir basın toplantısıyla peşmerge güçlerinin Musul Barajı'nı IŞİD'den aldığını duyurdu.
 
ÇATIŞMALAR AZALARAK SÜRÜYOR
 
Bazı kaynaklar ise Kürtlerin barajın tamamını kontrol etmeye yakın olduğunu ama baraj civarında peşmerge ile IŞİD arasında ufak çaplı çatışmaların sürdüğü bilgisini verdi.
 
Baraj geçen hafta IŞİD'in eline geçmiş, örgüt buraya yaklaşık 400 silahlı üyesini konuşlandırmıştı.
 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün baraj civarındaki IŞİD üyelerine yönelik hava operasyonu düzenlediğini duyurmuştu.
 
CENTCOM operasyonun görüntülerini ve detaylarını açıkladı.
 
ABD, IŞİD'e yönelik 14 hava bombardımanı düzenlediğini, ve operasyonda IŞİD'e ait 10 zırhlı araç, 7 Humvee tipi cip, 2 personel aracıyla 1 IŞİD kontrol noktasının vurulduğunu açıkladı.
 
Musul Barajı'ndan sonra Kürtlerin hedefi Sincar Musul Barajı Irak'ın kuzeyinin büyük bölümüne su ve elektrik sağlayan stratejik bir nokta.
 
IŞİD, Kürt Bölgesi'ne ilerlerken önce Sincar ve Zammur ardından Musul Barajı ve Mahmur'u ele geçirmişti.
 
ABD operasyonlarının başlamasıyla Kürt güçler Mahmur'u geri aldı. Musul Barajı'nı da IŞİD'in elinden alan peşmergeni tüm gücünü Sincar'a yönlendirmesi bekleniyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.