İran'dan gelen THY uçağında Koronavirüs | Uçak Ankara'ya indi

Tahran'dan İstanbul'a gelen THY yolcu uçağı Koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya indi. Uçakta 12 yolcuda yüksek ateş var. Yolcuların tamamı karantina altına alındı.

25 Şubat 2020 Salı 13:21
İran'dan gelen THY uçağında Koronavirüs | Uçak Ankara'ya indi






İran'dan gelen THY uçağında Koronavirüs | Uçak Ankara'ya indi


Havada Korona virüs paniği.  Gelen son dakika haberine göre, Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran-İstanbul seferini yapan TK879 sayılı uçağı, Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Edinilen bilgiye göre, uçakta 132 yolcu bulunurken, 29 yolcunun ateşinin yüksek olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, uçakta tamamı Türk vatandaşı 132 yolcu bulunurken, yolcular kontrol amaçlı olarak karantinaya alındı. Koronavirüs şüphesine dönük testlerin sürdüğü belirtiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır. Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji 


Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran-İstanbul seferini yapan TK879 sayılı uçağı, Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. 

ANKARA'DA KORONAVİRÜS MERKEZİ'NDEN EKİPLER GELDİ 

THY'nin Tahran-İstanbul seferini yapan uçağı Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na inen uçağında Koronavirüs merkezinden gelen ekipler inceleme başlattı. 

12 yolcunun sınır olarak belirlenen değerin üzerinde çıktığı belirlenirken, diğer yolcuların ateşlerinin ölçülmesi devam ediyor. Yolcuların uçaktan inmesine izin verilmiyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın açıklama yapması bekleniyor.


SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği üzere, 23 Şubat'tan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir.

İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir.

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır."

Son Güncelleme: 25.02.2020 15:43
Anahtar Kelimeler:
KoronaKoronavirüsCorona
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.