İş adamlarına ortak iş yaparak büyümenin önemi anlatıldı

13 Aralık 2012 Perşembe 14:02
İş adamlarına ortak iş yaparak büyümenin önemi anlatıldı






SAMSUN (CİHAN)- Merkezi Samsun´da bulunan KASİF ve KASİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı; İşbirliği, Güçbirliği ve Ortaklık' konulu toplantı iş adamlarından yoğun ilgi gördü.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen ortak akıl toplantısı KASİAD´da yapıldı. Yönetim Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt´un moderatörlüğünü yaptığı toplantıda sanayiciler, mali müşavirler ve iş adamları ortaklık ve işbirliği yapmanın önemini tartıştılar.

Dünya ekonomisi ve iş çevrelerindeki talep ve kurallarının, faktörlerinin, karşılıklı bağımlılık ilişkilerinin, rekabet şartlarının köklü biçimde değiştiğini söyleyen Bozkurt, İstihdam tarım ve imalat kesiminden hizmet kesimine doğru kayma baş göstermiştir. Söz dağarcığımızda bulunan, `küçük olsun benim olsun´, `bizde ortaklık olmaz´, `ortak atın beli eğri olur´ gibi kültürel önyargılarımızın mutlaka kırılması gerekmektedir. Dünyanın gelişen ekonomileri ölçek ekonomisinin erişebilirliği ile küçük ve orta ölçekli yapının esneklik ve hızına dayanıyor. Bu nedenle kültürel ve inanç sistemimizde var olan birleşme, dayanışma, ortak iş yapma gibi özelliklerimizi öne çıkarmalıyız. dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis toplantıda yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında işbirlikleri ve ortaklıkların kurulmasının son derece önem kazandığının altını çizerek, İş dünyası olarak hepimiz kendimizi işbirlikleri ve ortaklıklar kurmaya hazır hale getirmeliyiz. şeklinde konuştu.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise ortaklık kurmanın önündeki en büyük engellerden birinin 'benim olsun küçük olsun' anlayışı olduğunu, ama günümüz ekonomik koşullarında küçüklerin yaşama şansı kalmadığını, bu nedenle ortaklıklar ve işbirlikleri yaparak işleri büyütmek gerektiğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.