İşçilerinin hakkını gasp eden Agrobay'a Almanya'dan kara haber

Çalışanlarını hukuksuz bir şekilde sokağa atan İzmir Bergama'da kurulu Agrobay Seracılık'ın en çok ihracat yaptığı ülke Almanya'da soruşturma açıldı

25 Eylül 2023 Pazartesi 14:45
İşçilerinin hakkını gasp eden Agrobay'a Almanya'dan kara haber






İşçilerinin hakkını gasp eden Agrobay'a Almanya'dan kara haber


Çalışanlarını hukuksuz bir şekilde sokağa atmasıyla gündeme gelen Agrobay Seracılık, ihracat yaptığı AB ülkelerinde başı derde girebilir. Bir ayı aşkın süredir hak gasplarına karşı direnen Agrobay işçilerinin sesini Alman basını da duydu. Agrobay Seracılık'ın tedarikçilik yaptığı Lidl isimli market zinciri firması Almanya'da bulunan Tedarik zinirici yasası gereğince soruşturma başlattı.


İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan Agrobay Seracılık şirketinin işçileri, işten çıkarılmalara ve hak gasplarına karşı bir aydır eylemlerini sürdürüyor.

Almanya'da Frankfurter Rundschau isimli gazetenin Agrobay seracılık işçilerinin direnişini gündeme getirmesi ve Agrobay'ın Almanya'da bulunan firmalara tedarikçilik yaptığının yazılması üzerine harekete geçen firmanın sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

"Agrobay'a karşı örgütlenme özgürlüğünün kısıtlanması ve adil ücret ile fiziksel ve ruhsal sağlık hakkının kısıtlanmasıyla ilgili olarak şu anda yapılan suçlamalar kurumsal ilkelerimiz ve Davranış Kurallarımızla uyumlu değildir ve bizim için kabul edilemez."

Son Güncelleme: 25.09.2023 21:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.