IŞİD dedikodusu Habur'u ayaklandırdı

Türkiye Irak arasındaki Habur Sınır Kapısı üzeri karayolunda bulunan bir İŞİD şüphelisi ilçeyi karıştırdı.

10 Ağustos 2014 Pazar 15:34
IŞİD dedikodusu Habur'u ayaklandırdı






IŞİD dedikodusu Habur'u ayaklandırdı

Habur'da IŞİD militanı yakalandı iddiası ilçeyi karıştırdı. IŞİD'li olduğu iddia edilen şüpheliyi vatandaşlar linç etmek istedi

 

Olay, Habur Sınır Kapısı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ismi henüz öğrenilmeyen İŞİD şüphelisi vatandaşlar tarafından yakalanarak dövüldü. Dövülen IŞID şüphelisi, daha sonra Verimli Jandarma Karakol Komutanlığı’na teslim edildi. Şahsın yakalandığını sosyal paylaşım sitelerine haber olunca vatandaşlar ilçe jandarma komutanlığına akın etti. Burada bir süre eylem yapan göstericiler IŞID şüphelisinin kendilerini verilmesini istedi. Olay yerine gelen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız vatandaşlara konunun takipçisini olacaklarını belirterek dağılmalarını istedi. Ancak vatandaşlar dağılmadı. Bunun üzerine jandarma ekipleri tarafından toplanan kalabalığa müdahale etti. Jandarmanın müdahalesine göstericiler taşlarla karşılık verdi. Olaylar yüzünden şehir merkezine doğru araç kuyrukları oluştu. Grup içerisindeki kalabalık ara sokaklara kaçarken, göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasındaki olaylar yer yer devam ediyor.

Öte yandan Başverimli’de bulunan vatandaşlardan Yusuf Tatar, yakalanan şahsın IŞİD mensubu olmadığını, uzun zamandır bu taraflarda olduğunu ve akli dengesinde sorunlar olan bir vatandaş olduğunu söyledi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.