IŞİD mevzileri bombalanıyor

Irak güçleri ve peşmergeler IŞİD'e karşı savaşıyor

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:50
IŞİD mevzileri bombalanıyor






Kandil'den yola çıkan aralarında kadınların da olduğu silahlı PKK'lı gruplar IŞİD tehdidi altındaki Mahmur'a vardı. Türkiye'den göçeden ailelerin yerleştiği mülteci kampı ve ilçe boşaltılırken, PKK ve KDP peşmergeleri KYB ile birlikte IŞİD'e karşı savaşıyor.

ANF'nin haberine göre Kandil'den yola çıkan PKK'lı gruplar Mahmur'a vararak çatışmalara katıldı. Çatışmalar Mahmur mülteci kampına 15-20 km uzaklıkta bulunan Mahmur kasabası yakınlarında yoğunlaşıyor. PKK'lı grupların bir bölümü kamp çevresinde konuşlanırken bir bölümü ise peşmergelerle birlikte çatışmalara katıldı.

Çatışmalar Mahmur yakınlarındaki Hamam Ali, Suska, Guera ve Dugura köyleri ve çevresinde yoğunlaşyor. Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda zorlanan Peşmerge güçlerinin geri çekilmesi Mahmur'da tedirginliği arttırdı.

PKK'lı grupların ilçeye ulaşması sonrasında yaşlı, kadın ve çocuklar kamptan tahliye edildi. Aileler güvenli bir şekilde Erbil'e taşındı. Kampta yaşayan PKK'lı grupların ilçeye ulaşması sonrasında yaşlı, kadın ve çocuklar kamptan tahliye edildi. Aileler güvenli bir şekilde Erbil'e taşındı. Kampta yaşayan eli silah tutanlar ise PKK'lılarla birlikte kampın güvenliğini güçlendirip stratejik noktaları tuttu.

Mahmur'un boşaltılması sonrasında KDP ve KYB peşmergeleri ile PKK'lılar milislerin de desteği ile ilçe çevresinde mevzilendi.Çatışmalar sürerken Irak hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı. Çatışmaların Mahmur ve çevresinde şiddetlenirken, peşmergenin geri çekildiği noktalar IŞİD güçlerinin denetimine geçti. Peşmergenin terk ettiği mevzilerde bıraktığı silahların ise IŞİD'in eline geçtiği ileri sürüldü.

Milliyet


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.