IŞİD'in arkasında kimler var, IŞİD'e kim destek veriyor

IŞİD'in arkasında kimler var, IŞİD'e kim destek veriyor

17 Eylül 2014 Çarşamba 13:48
IŞİD'in arkasında kimler var, IŞİD'e kim destek veriyor






IŞİD'in arkasında kimler var, IŞİD'e kim destek veriyor


Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD'e İngiltere'nin destek verdiğini iddia eden AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 49 elçilik personelimizi rehin alan IŞİD'le ilgili olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Çok net ifade ediyorum, IŞID İngiliz anahtarı gibi bir şey. IŞİD’in metodu İslami anlayışa terstir. IŞİD’in metodu İngiliz siyasetine benziyor. IŞİD bir süre sonra ortadan kaybolacak. Çünkü üst yönetiminin büyük bir bölümü İngilizlerden oluşuyor” dedi. 

Bölgedeki IŞİD ile ilgili gelişmeleri değerlendiren AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “IŞID’e ben şöyle bakıyorum; çok net ifade ediyorum, IŞID İngiliz anahtarı gibi bir şey. Düşünebiliyor musunuz İngiltere’den dünya kadar insan geliyor, İngiliz vatandaşı bunlar. Avrupa’dan dünya kadar insan geliyor, çok vahşi bir yapı, eylemleri çok vahşi bir eylem. Ama üstünde bulunduğu coğrafya aynı zamanda emperyalizme karşı patlamaya hazır, yıllarca işkence görmüş, Amerikan postalı görmüş bir toplumun desteğini arkasına alıyor. IŞİD’i sadece terör örgütü olarak tarif edersek, çok iyi tarif etmiş olmayız. Eksik kalıyor. IŞİD bir terör örgütü olabilir, insanın kanını donduracak vahşette eylemleri olabilir, ama bölge halkından ciddi destek aldığı ortada. Orada bir kin patlaması, bir nefret patlaması olduğu çok açık. Ama bu kin ve nefret tamda İngiliz anahtarı dediğim şey bu; İngiliz siyasetinde toplumun gittiği yeri görürsünüz, tespit edersiniz, onun ufkuna gideceği modelin en çirkinini ve en vahşisini oluşturursunuz, o toplum gider, korkar, geri döner sizin kucağınıza gelir. IŞİD böyle bir yapı. Bu çok açık ve çok net. IŞİD’in metodu İslami anlayışa terstir. İslam’da böyle bir savaş metodu yoktur. Ölen Müslüman, öldüren Müslüman, parası Müslümanlardan çıkıyor, Müslüman coğrafyasında devam ediyor. Sonuçta İngiliz’in sofrasında meyveleri duruyor” ifadelerini kaydetti.
 
“BÖLGEDEKİ PETROLÜ KONUŞMADAN IŞİD’İ KONUŞURSANIZ YANILIRSINIZ”

Fındıklı, şunları söyledi: “Bizim Kuzey Irak’la yapmış olduğumuz 50 yıllık petrol anlaşmamız var. Biz Kuzey Irak’ın petrolünü boru hattıyla Ceyhan’a taşıyoruz ve orada kendi petrollerini satıyorlar. Bu ciddi anlamda hem İngilizleri, hem Avrupalıları ve özellikle Almanları fevkalade rahatsız ediyor. Bunun yıllık cirosu 36 milyar dolar ve kuzey Irak diyor ki 'bu para Halk Bankası'nda kalsın.' Dolayısıyla ciro olarak 36 milyar dolar Halk Bankası’nı dünyanın sayılı ilk 5 bankasının arasına sokacak. Bu paranın peşinde olan uluslararası güçler ve sermayeler var. İkincisi özellikle Barzani, ‘bu para Amerika’da olmasın, Amerikalılar yarın paraya el koyar, İran’a el koyduğu gibi. Yarın bize siyasi baskı olarak kullanırlar’ diyorlar. ‘IŞİD’in petrolünü satıyorlar’ diyorlar ya. Aslında Kuzey Irak’ın petrolünü biz de satmıyoruz. Kuzey Irak kendisi satıyor, alan belli, satan belli, parasını yatıran belli. Biz boru hattı kirası, liman ve cirodan pay alma gibi kalemlerden yıllık otomobil ihracatından elde ettiğimiz parayı alıyoruz. Dolayısıyla bu bölgede petrolü konuşmadan IŞİD’i konuşursanız yanılırsınız, bu bölgede petrolü konuşmadan, Amerika’nın ve Avrupa’nın Suriye politikalarını konuşursak yanılırız, Irak’ın petrolünü konuşursak yanılırız. Rusya’nın bakışını petrol olmadan neden diye konuşursak yanılırız.”
 
“SEÇİM BİTTİ, BÖLGEDEKİ YANGIN AZALDI”

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Cumhurbaşkanlığı seçimine gidene kadar içeride biz bir sürü operasyonlarla uğraşırken, hükümete karşı, devlete karşı darbe senaryolarından bahsederken, çevremizdeki coğrafyada yangın havaya çıkmıştı, zirvelere çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimini yaptık, bakın bu yangınların hepsi zayıfladı. Türkiye bu bölgede kendi aklıyla, bölgenin tüm halklarının, hatta ve hatta bütün ümmetin selameti ve geleceği ile alakalı üzerinde oturduğu kaynaklarla birlikte, zenginlikle birlikte emperyalizme karşı bir tavır ve duruş sergiliyor. Bunun farkında olmamız lazım” diye konuştu.
 
“IŞİD KONSOLOSUMUZU REHİN ALDI, KAPIMIZI AMERİKA VE İNGİLTERE ÇALDI”

Türkiye’nin bölgeye yönelik operasyona katılmayacağını ve katılmaması gerektiğini de söyleyen Fındıklı, “Oynanan oyun, tamamen Türkiye’deki sürecin bu şekilde değişeceğini ve dönüşeceğini hiç hesaba katmadılar. 'Gezi' olayları ile başlayan 'paralel' yapıyla devam eden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına kadar ve hatta partinin değişip dönüşmesine kadar, çok suretli bir şekilde bu süreç hiç tartışmasız ve kriz çıkmadan bitmiş olması yeni Türkiye ile Avrupa’yı da, İngiltere’yi de, Amerika’yı da yüz yüze getirdi. Evet, yaptıklarınızı biliyoruz, işte biz buradayız, gücünüz yetmedi, oturun yeni baştan konuşalım. Söylediğimiz şey budur. IŞID denen hadiseden çok sonuç çıkabilir. IŞİD elçilik marifetiyle bizim ülkemize yönelik bir tehdittir. Bu tehdidi ileride tarih yazacak. Birini rehine aldıysanız, kapınızı birinizin çalıyor olması lazım. Kapıyı Amerika çalmıştır, İngiltere çalmıştır. Birinin gelip bir talebini size iletmesi lazım. İngiltere medyasında, Türkiye’nin Kuzey Irak petrolünden almış olduğu pay, İngiltere’yi çok ciddi bir şekilde rahatsız ettiği belirtiliyor. IŞİD bir süre sonra ortadan kaybolacak. Çünkü üst yönetiminin büyük bir bölümü İngilizlerden oluşuyor. Bölgede bir İngiliz aklı yine var. Bununla yeni bir yapı dizayn ediliyor, yeni pazarlıklar yapılıyor, yeni tehditler oluşturuluyor. Dolayısıyla biz bütün bu şeytan oyunlarının içine girmeden mağdur olan hakkı gasp edilen, hak ve hukukunu arayan herkesin yanında durmaya, o ilkede ve o ahlakta durmaya devam etmek zorundayız” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 17.09.2014 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yani 2022-02-22 22:11:20

sırbas