İspanya'da öğrenciler dersleri boykot ediyor

16 Ekim 2012 Salı 20:50
İspanya'da öğrenciler dersleri boykot ediyor






MADRİD (CİHAN)- İspanya'da hükümetin eğitimde yaptığı kesintileri protesto etmek isteyen öğrenciler, üç gün boyunca dersleri boykot ediyor.

Öğrenciler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, başkent Madrid başta olmak üzere boykota katılım yüzde 70'leri buldu. Hükümet ise bu oranın yüzde 20'lerde olduğunu açıkladı.

Öğrenciler Birliği Genel Sekreteri Tohil Delgado, daha önce greve giden öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapıldığını hatırlatarak bu kez onların boykota katılmasını istemediklerini dile getirdi. Delgado, Çarşamba ve Perşembe günkü boykota üniversite öğrencilerinin de katılmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Bugün sabah başlayan ve üç gün sürecek olan greve Öğrenci Velileri Dernekleri Konfederasyonu (CEAPA) da destek veriyor. Perşembe günü için tüm liselerde grev çağrısı yapan CEAPA, ilk kez velilerden çocuklarını okula göndermemesini istedi.

CEAPA sözcüsü José Luis Pazos, amaçlarının Eğitim Bakanı José Ignacio Wert'in 'feci eğitim politikasını' reddettiklerini göstermek olduğunu söyledi.

Öğrenciler ve aileler tarafından 'mücadele haftası' olarak nitelendirilen bu haftaki eylemler, yarın öğleyin ve Perşembe günü akşam saatlerinde düzenlenecek gösterileri de içeriyor.

Devlet liselerinde genel grev çağrısı Eğitim Bakanı Jose Ignacio Wert ile Öğrenciler Sendikası ve CEAPA arasında polemiğe yol açtı. Bakan Wert, boykotçu öğrencileri sert bir dille eleştirerek 'aşırıcılık ve sorumsuzluk' ile suçladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.