İspanya'ya gelen turistlerin yüzde 60'ı ucuz havayolu şirketlerini tercih ediyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:05
İspanya'ya gelen turistlerin yüzde 60'ı ucuz havayolu şirketlerini tercih ediyor






MADRİD (CİHAN)- Turizmde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan İspanya'yı ziyaret eden her on yabancı turistten altısının düşük maliyetli (low cost) havayolu şirketlerini tercih ettiği bildirildi.

İspanya Sanayi, Enerji ve Turizm Bakanlığı'nın raporuna göre Eylül ayında ülkeye uçakla gelen 6,7 milyon turistin yüzde 60'ı düşük maliyetli havayolu şirketleriyle seyahat etti.

Low cost firmalarının pazar payı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3,6 artarken, geleneksel havayolu şirketlerinin payı yüzde 1,9 azaldı.

Düşük maliyetli havayolu şirketlerinin Eylül ayında yüzde 84,9 doluluk oranıyla, geleneksel havayollarının ise yüzde 78,2 dolulukla uçtuğu kaydedildi.

Ryanair, Easyjet ve Airberlin şirketleri low cost uçuşlarda lider konumda bulunuyor ve pazarın yüzde 55,6'sını kontrol ediyor.

İspanya'ya ucuz havayolu şirketleriyle gelmeyi tercih edenlerin başında İngiliz, Alman ve İtalyanlar geliyor.

Bakanlığın açıkladığı rapora göre, 2012 yılının Ocak-Eylül ayları arasında İspanya'ya gelen turist sayısı 50,4 milyonu buldu. Bu süre zarfında low cost firmaları 29,5 milyon yolcu taşıyarak pazar payını yüzde 2,1 büyütürken, geleneksel havayolu şirketlerinin payı ise yüzde 2,4 geriledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.