İspanyol öğrencilerin grevine veliler de katıldı

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
İspanyol öğrencilerin grevine veliler de katıldı






MADRİD (CİHAN)- İspanya'da hükümetin eğitim alanında yaptığı kesintilere karşı üç gündür devam eden öğrenci protestolarına veliler de katıldı.

Çocuklarımızdan kesinti yapılamaz ve Artık benden daha fazla kesinti yapamazsınız diye sloganlar atan anne ve babaların birçoğu bugün çocuklarını okula göndermedi.

Öğrenci Velileri Dernekleri Konfederasyonu CEAPA, Perşembe günü velilere sınıfları boşaltma çağrısı yaparken, bunun ülke tarihinde bir ilk olduğuna vurgu yapıldı.

CEAPA sözcüsü José Luis Pazos, boykota katılımın yüksek seviyede seyrettiğini söyledi. Asturias bölgesindeki bazı liselerde sınıfların yüzde 100 boş olduğunu kaydeden Pazos, başkent Madrid'de ise katılımın yüzde 75-80 civarında olduğu bilgisini verdi.

Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose Ignacio Wert'i, eğitimde kesintiler ve reform yaparak kamu eğitim sistemini işlevsiz hale getirmekle suçlayan protestocular, bakanın istifa etmesini istiyor.

Öte yandan Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı ile CEAPA'nın sağladığı rakamlar arasındaki büyük fark dikkat çekiyor. Bakanlık, boykota katılımın yüzde 23 civarında olduğunu açıkladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.