İşsiz bayanlar için 'Alo 170' çağrı merkezi Şanlıurfa'da kuruluyor

20 Aralık 2011 Salı 15:22
İşsiz bayanlar için 'Alo 170' çağrı merkezi Şanlıurfa'da kuruluyor






ŞANLIURFA (CİHAN)- Çalışma Hayatı İletişim Merkezi 'Alo 170' çağrı merkezi Şanlıurfa'da kurulacak. Şanlıurfalı bayanların istihdam edileceği çağrı merkezinin 2012'de faaliyete geçmesi bekleniyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'ın Şanlıurfa'daki temasları devam ediyor. Çelik, Şanlıurfa'daki ziyaretlerinin 4'üncü gününde seçim öncesi taahhüt ettikleri 400 projenin hangi aşamada olduğunu kamuoyuna duyurmak için basın toplantısı düzenledi. Bugün polisevinde düzenlenen basın toplantısında Bakan Çelik, Şanlıurfa'da 100 bayanın istihdam edileceği, 'alo 170' çağrı merkezini kuracaklarını müjdeledi. Çelik, 2012 yılında kurmayı hedefledikleri çağrı merkezi için bayanların eğitime alınacağını da kaydetti. Çelik şunları söyledi:SGK'nın alo 170 çağrı merkezini Şanlıurfa'da kuracağız. Şanlıurfalılara bir iş umudu olur. Burada çalışacak bayanlar hemen hızlı bir şekilde eğitimini gerçekleştirecekler. Bakanlık olarak Şanlıurfa'ya böyle bir katkımız olacak.

12 BİN KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Bakan Faruk Çelik, ildeki diğer istihdam projelerine de değindi. Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen 'Toplum Yararına Çalışma' projesi kapsamında 12 bin kişinin 8 ay işe yerleştirildiğini ifade etti. Bu projede Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken Çelik, istihdama katkı sağlamak amacıyla ara eleman yetiştirme kurslarının da sürdüğünü aktardı. Çelik, bu amaçla 150 'meslek edinme' projesi ile 2 bin 189 eğitildiğini ve sertifikalandırıldığını dile getirdi. Çelik yine aynı proje kapsamında 500 kişiye de kendi işlerini kurması için girişimcilik eğitimi verildiğini anlattı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.