İstanbul'da yakalan BAE casusu intihar etti!

Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, bu ülkenin İstanbul konsolosluk binasında hunharca katledilmesi sanığı iki casustan biri tutuklu olarak kaldığı Silivri Cezaevi'nde intihar etti..

29 Nisan 2019 Pazartesi 09:06
İstanbul'da yakalan BAE casusu intihar etti!






İstanbul'da yakalan BAE casusu intihar etti!



Dünyayı sarsan Cemal Kaşıkçı Cinayeti ile ilgili olarak İstanbul'da yakalanarak tutuklanan iki casustan biri, kaldığı cezaevinde intihar etti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri casusu iki kişiden birinin tutulduğu Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği bildirildi.. MİT ve İstanbul polisinin ortaklaya düzenlediği operasyonla yakalanan iki casustan birinin kendisine yöneltilen suçları kabul ettiği öğrenildi, Sağ olan diğer casusun ise kontrol altında tutulduğu bildiriliyor.

SUÇLARINI İTİRAF ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yakalanan ve Birleşik Arap Emirlikleri adına çalıştıklarını itiraf eden iki casustan birinin tutulduğu Silivri Cezaevi'nde intihar ettiğini öğrenildi. Güvenlik kaynakları, casusların Türkiye'de irtibatlı olduğu kişilere yönelik araştırmalarını derinleştirdiği bir sırada yaşanan intihar olayının detaylarını henüz açıklamadı.
Suud krallığı istihbarat örgütü adına istihbarat faaliyeti yürüttüğü bildirilen iki ajanın BAE'den Türkiye'ye geldiğini itiraf eden iki casusun Müslüman Kardeşler ile bazı siyasi isimlere yönelik araştırma yaptığı, Türkiye'de muhtemel suikastler öncesi çalışma yaptığı iddia edilmişti.

İki istihbaratçının Ankara ve İstanbul'da içerisinde bulundukları yoğun telefon ve görüşme trafiğinin dikkat çekmesi üzerine teknik ve fiziki takip inceleye alındıkları ifade edilmiş, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan takipler sonucunda iki istihbaratçının Ankara, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da çok sayıda kişiyle görüştükleri tespit edilmişti.

Son Güncelleme: 29.04.2019 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.