İstanbul'da yakalanan casuslar tutuklandı

BAE vatandaşı iki ajanın, Arabistan'lı gazeteci Cemal Kaşıkcı cinayeti bağlantılı olduğu için gözaltına alınan BAE vatandaşı iki zanlı casusluk suçlamasıyla tutuklandı.

19 Nisan 2019 Cuma 19:27
İstanbul'da yakalanan casuslar tutuklandı






İstanbul'da yakalanan casuslar tutuklandı


Kaşıkçı cinayeti zanlısı iki ajanın gözaltına alınmasının ardından sorguları sürüyor. İstanbul'da MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalanan BAE ajanlarının, Türkiye’deki Müslüman Kardeşler olmak üzere El Fetih gibi örgütlerle bağlantılı isimleri takip ettiği belirtiliyor.


Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti'nin İstanbul'da yaptıkları ortak operasyonla yakalanan iki Birleşik Arap Emirliği vatandaşı Filistin Kökenli çıktı…

Habertürk Haber Merkezi Müdürü Zülfikar Ali Aydın’ın edindiği bilgilere göre; Birleşik Arap Emirlikleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanmak üzere mahkeme sevk edilen iki isim Türkiye’deki amacı da ortaya çıktı.

İki casusluk şüphelisinin, başta Türkiye’deki Müslüman Kardeşler olmak üzere El Fetih gibi örgütlerle bağlantılı isimleri takip ettiği belirtiliyor. Bu kişilerle ilgili bilgi topladığı öne sürülen iki şüphelinin tüm faaliyetleri inceleniyor.

Faaliyetleri mercek altına alınan iki şüphelinin Gazze Şeridi Eski Güvenlik Sorumlusu olan ve Ortadoğu’daki çeşitli ülkelerin istihbarat İstihbarat kuruluşları ile irtibatlı olan Muhammet Dahlan ile irtibatlı olduğu da ortaya çıktı.

Son Güncelleme: 19.04.2019 20:01
Anahtar Kelimeler:
Kaşıkçı Cinayeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.