• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul kar yağışına hazır | Yarın kar bekleniyor
Gündem
Yayınlanma: 14 Ocak 2021 - 14:37

İstanbul kar yağışına hazır | Yarın kar bekleniyor

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da bu geceden itibaren karla karışık yağmur yağacak. 

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul kar yağışına hazır | Yarın kar bekleniyor

İstanbul kar yağışına hazır | Yarın kar bekleniyor


Yağışların, Cuma sabah saatlerinden itibaren ise il genelinde kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Kar yağışının önümüzdeki Çarşamba’ya kadar devam edeceği tahmin ediliyor. 

İstanbul beklediği kara bu gece kavuşuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, Perşembe akşam saatlerinden itibaren Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara bölgesine giriş yapacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle Perşembe gecesi görülecek yağışların karla karışık yağmur; Cuma sabah saatlerinden itibaren ise kent genelinde kar şeklinde etkili olması bekleniyor. 

KAR YAĞIŞI GELECEK HAFTAYA KADAR SÜRECEK

Cumartesi günü aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının Pazar ve Pazartesi günleri kuzeyli yönlerden esen rüzgârın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor. AKOM verilerine göre, sıcaklıkların 0°C’lerin altına inmesiyle buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatılmasında bulunulurken, kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 22 Ocak’a kadar mevsim normalleri civarı ile çoğunlukla 3-7°C altında, 23- 30 Ocak tarihleri arasında mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

İBB HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Aylar öncesinden kış hazırlıklarını tamamlayan İBB, kent hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. Kentin komuta merkezi AKOM’da tüm İBB birimleri, alarm durumuna geçti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında bu yıl 1.351 araç- iş makinesi ve 7.031 personel görev yapacak.

Kar küreme ve tuzlama ekipleri, İstanbul’da 4 bin 23 km’lik sorumlu yol ağında, 434 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır bekletilecek ve müdahale çalışmalarını yürütecek.

BUZLANMALAR ERKENDEN TESPİT EDİLECEK

İstanbul genelinde 60 noktada kurulan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar doğrultusunda ekipler çalışmalarını yürütecek, ekiplerin takibi ve yönlendirilmesi araç takip sistemi üzerinden sağlanacak.

Anaarter ve çevre yollarında çekici ve kurtarıcı araçlar hazır bekletilecek, olası trafik kazaları ve yolda kalmalara ekipler tarafından hızlı müdahale edilecek. Muhtarların kontrolüne verilen kürüme aparatlı traktörler ile köy yolların açık tutulması sağlanacak. 

Kritik noktalara kutu tuzlar bırakıldı. Üstgeçitler, otobüs durakları, meydanlar, gibi kritik noktalarda kar birikintilerine ve buzlanmalara ekipler tarafından müdahale edilecek. 

Sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar Zabıta ekipleri tarafından toplanıp sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra evsizler için hazırlanan İBB tesislerinde misafir ediliyor. Sokak hayvanlarının beslenmelerine ve tedavilerine yönelik Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma yapılıyor. Havaların soğumasıyla şehrin ücra noktalarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için mama desteği veriliyor.

RAKAMLARLA İBB KIŞ ÇALIŞMALARI 

İBB’nin kışa hazırlık kapasitesi aşağıdaki gibidir;

Sorumlu Yol Ağı: 4.023 km 
Personel Sayısı: 7.031
Araç ve iş Makinesi Sayısı: 1.351
Tuz Stoku: 301.308 ton
Kutu Tuz (kritik noktalara): 300 adet
Solüsyon Durumu: 64 tank (1.290 ton kapasite, saatte 25 ton üretim)
Traktör Sayısı (köy yolları için): 147
Vinç - Kurtarıcı Sayısı: 13
Metrobüs Güzergâhı : 110 km (33 iş makinesi)
Buzlanma Erken Uyarı Sistemi : 60 istasyon


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü! Tezgahlarda kapış kapış gidiyor
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü! Tezgahlarda kapış kapış gidiyor
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte görülmedi
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte görülmedi
İndirim avcısı ve moda tutkunu 5 burç: Modadan ve fırsatlardan asla vazgeçmiyorlar
İndirim avcısı ve moda tutkunu 5 burç: Modadan ve fırsatlardan asla vazgeçmiyorlar
Son Haberler
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü! Tezgahlarda kapış kapış gidiyor
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü!...
Abur cubura son: Market cipslerini unutturacak! Sağlıklı, lezzetli ve doğal cips tarifi
Abur cubura son: Market cipslerini unutturacak! Sağlıklı, lezzetli...
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O markete koşan kazanacak
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O...
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte görülmedi
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte...
Okan Üniversitesi'nde CoronaVac aşısı başladı
Okan Üniversitesi'nde CoronaVac aşısı başladı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.