İstanbul projelerine 110 milyon liralık hibe geliyor

13 Aralık 2012 Perşembe 12:19
İstanbul projelerine 110 milyon liralık hibe geliyor






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 2012 yılı ikinci dönemi için Mali Destek Programları kapsamında 110 milyon TL tutarında hibe kaynağı ayrıldığı belirtildi. Bilgi teknolojileri, yaratıcı endüstriler, sosyal içerme ve afetlere hazırlık alt dalları kapsamında gelecek projeler için 7-14 Şubat 2013 tarihleri arasında başvuru alınacak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ayrılan kaynağın İstanbul için önemli olduğunu ve kılı kırk yaran bir anlayışla gelen projelerin değerlendirilerek uzmanlar tarafından incelendiğini söyledi.

Sürdürülebilir kalkınmada öncü olma ve İstanbul´u marka şehir haline dönüştürme hedefi ile yola çıkan İstanbul Kalkınma Ajansı, 110 milyon lira bütçesi olan 4 temadan oluşan 6 hibe programı için ilana çıktı.

Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Kalkınma Ajansı genel Sekreteri Doc.Dr. Abdülmecit Karakaş, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kuruluşlardan gelen katılımcılar yer aldı. İstanbul Valisi ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Mutlu, çevreye ve kültürel değerlere saygılı bir şekilde ekonomik kalkınmayı sağlayıp sosyal imkanlardan tüm vatandaşların eşit şekilde faydalanabildiği, temelinde insan olan bir anlayışa göre hareket ettiklerini belirtti. 6 programın toplam bütçesinin 110 milyon TL olduğunu vurgulayan Mutlu, her bir programda farklı olmakla birlikte proje başına 1 milyon 500 bin TL´ye kadar hibe verebildiklerini kaydetti. Mutlu, Proje maliyetlerini, işletmelerde yüzde 50 oranında, Küçük Ölçekli Altyapı programında yüzde 75 oranında ve kalan diğer programlarda ise yüzde 90 oranında hibe olarak destekleyebiliyoruz. Bu desteğe hak kazanabilmek için her bir programa uygun olarak proje hazırlanması ve başvuru dosyalarının 7 - 14 Şubat 2013 tarihleri arasında değişen son başvuru zamanından önce teslim edilmesi gerekiyor. dedi.

Başkan Topbaş da sektörler yanında şehirlerin de birbiriyle rekabet halinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin son dönemdeki gelişme seviyesinin yabancı ülkeler arasında dikkat çektiğini belirten Topbaş, projeler ve diğer iş birliği imkanları konusunda ortak hareket etmenin güç oluşturacağının altını çizdi.

'PROJELER KILI KIRK YARARCASINA İNCELENİYOR'

Toplantının soru cevap bölümünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Mutlu, İstanbul için daha fazla kaynak ayırmanın elbette düşünülebilir olduğunu ancak sadece Kalkınma Ajansı itibariyle değil başka yerlerden de İstanbul için ödenekler oluşturulduğunu, dolayısıyla projeler için ayrılan 110 milyon TL'lik kaynağın şimdilik yeterli olduğunu söyledi.

Mutlu, yeterli görülmeyen projeler nedeniyle ayrılan kaynakların nasıl değerlendirildiği konusunda ise Proje sayıları ile mukayese edildiğinde İstanbul bu kadarını kaldırabiliyor. Yani 500 milyon lira hibe kaynak dağıtıyoruz desek biz çok seçici davranıyoruz. Paramız bol bunu veriyor diye bir şey yok. Bunlar çok kılı kırk yararak yapılan incelemelerle, mükemmel analizlerle desteklenen projelerdir. Dolayısıyla daha iyi projeler de gelirse o vakit deriz ki mükemmel projeler de geliyor ama destekleyemiyoruz ifadelerini kullandı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.