İstanbul'u sel baskınlarında can kaybı var

İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış bazı ilçelerde sel baskınına döndü, 2 yurttaş hayatını kaybetti

06 Eylül 2023 Çarşamba 00:25
İstanbul'u sel baskınlarında can kaybı var






İstanbul'u sel baskınlarında can kaybı var

İstanbul'da kuvvetli sağanak sonucu Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de ev ve iş yerlerini su bastı. Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2'ye yükselmiştir.


Arnavuktöy'de akşam saatlerindu kuvvetli yağmur başladı. İlçede kısa sürede çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı.

Araçlar mahsur kalırken yağış Başakşehir ve Küçükçekme'yi de vurdu. Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı.

BAZI METRO DURAKLARI KAPATILDI

İstanbul Valiliği’nin etkili olacağını açıkladığı sağanak yağmur, ulaşımı da etkiledi.

Hava muhalefeti nedeniyle T2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı işletmeye kapatıldı.

İBB’ye bağlı Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

M3 METROSU’NDA DURAKLAR KAPATILDI

Metro İstanbul’un açıklamasına göre ayrıca sağanak yağmur nedeniyle M3 Kirazlı – Kayaşehir Merkez metro hattındaTurgut Özal, Siteler, Kayaşehir Merkez ve Şehir Hastanesi istasyonları kapatıldı.

“ŞEHİR HASTANESİ” DURAĞI YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Metro İstanbul’dan daha sonra yapılan açıklamada, M3 metrosunda “Şehir Hastanesi” durağının yeniden hizmete açıldığı duyruldu.

Açıklamada, “M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızın Şehir Hastanesi istasyonu işletmeye açılmıştır” denildi.


VALİ GÜL UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağışın olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı:1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250,  İSKİ su baskını ihbarı:1390,  AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada ise Başakşehir'de sel sularına kapılan bir kişinin öldüğü belirtildi.


İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız" dedi.


İSTANBUL VALİLİĞİ: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği: Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2'ye yükselmiştir.

Son Güncelleme: 06.09.2023 01:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.