'İstanbul Üniversitesi'ni dünyanın en iyisi yapmaya çalışıyoruz'

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:55
'İstanbul Üniversitesi'ni dünyanın en iyisi yapmaya çalışıyoruz'






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Üniversitesi'nin 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı törenle açıldı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, gündemlerindeki birinci konunun bilim olduğunu ve İstanbul Üniversitesi'ni dünyanın en iyi üniversitesi yapmaya çalıştıkların söyledi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferas Salonu'nda yapıldı. Törene, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bazı üniversite rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yeni akademik yılı açılış töreninde konuşan Rektör Yunus Söylet, adil, şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışına uygun olarak 4 yıla yakın süredir görev yaptıklarının ifade etti. Söylet, geçen 4 yılda hem yönetim anlayışı olarak, hem de teknolojik ve fiziksel değişim gayretleriyle girişimci, yenilikçi ve teknolojik gelişmeleri yakalayan bir üniversiteye dönüşümü amaçladıklarını söyledi.

Hedeflerine, akademik ve idari tüm çalışanların gayret ve emekleri sayesinde ulaştıklarını vurgulayan Söylet, en önemli motivasyon kaynakları olan öğrencilerin de, bazen projelerin içinde aktif rol alarak bazen de soru, görüş ve eleştirileriyle kendilerini hep daha iyi olmaya yönlendirdiklerini aktardı.

Göreve geldiğimiz günden itibaren gündemimizin birinci maddesi bilim oldu. diyen Yunus Söylet, Öğretim üyelerine özgür bir araştırma ortamı sunan, araştırmacıları maddi ve manevi açıdan destekleyen, farklı ihtiyaçlara cevap verebilmek için yeni destek tipleri oluşturan, bilimsel araştırma yayın süreçlerini kolaylaştıran bir yönetim anlayışı ortaya koymaya çalıştık. şeklinde konuştu.

'ÜNİVERSİTEMİZİ DÜNYANIN EN İYİSİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

İstanbul Üniversitesi'nin Türkiye'nin ilk üniversitesi olduğunu hatırlatan Yunus Söylet, üniversitelerinin öncü kimliği olduğunu dile getirdi. Üniversiteyi daha iyi noktalara taşımak için gayret gösterdiklerini belirten Rektör Söylet, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun yaptığı istatistiğe göre İstanbul Üniversitesi Türkiye'de en çok bilimsel yayın yapan üniversite konumundadır. ODTÜ İstatistik Merkezi tarafından kurulan ve ülkemizdeki tek bilimsel sıralama merkezi konumundaki kuruluş olan URAP Laboratuvarı'nın araştırmasına göre İstanbul Üniversitesi Türkiye'nin en başarılı üniversitesidir diye konuştu. Üniversitenin başarılarını sıralayan Söylet, 2 gün önce açıklanan 2012-2013 yılı sıralamasında da yine İstanbul Üniversitesi, ülkemizdeki üniversiteler arasında birinci oldu diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi'nin dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer aldığı bilgisini veren Yunus Söylet, Elbette bu sonuç bizim için yeterli değil. Hedefimiz öncelikle dünyada ilk 100'e girmek, daha sonra da dünyanın en iyi üniversitesi olma yolunda ilerlemektir dedi.

İstanbul Üniversitesi 2012-1013 Akademik Yılı Açılış Töreni İÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği ve Türk Halk Müziği Toplulukları Nefesli Sazlar Orkestrası'nın 'Darül Elhan'dan Günümüze' adlı eserden sergiledikleri bir bölümle sona erdi.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.