İstanbul ve Marmara'da Lodos etkisi

Şiddetli rüzgar İstanbul'da deniz ve hava ulaşımını etkiledi. Sabaha karşı başlayan şiddetli fırtına yüzünden boğaz geçişlerinde aksama oldu

07 Ocak 2016 Perşembe 07:44
İstanbul ve Marmara'da Lodos etkisi






İstanbul ve Marmara'da Lodos etkisi


Marmara Bölgesi ve İstanbul'da etkili olan lodos denizde dev dalgalar oluşturdu. Karada ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy sahillerinde zaman zaman boyu 3-4 metreyi bulan dalgalar oluştu. Dalgalardan sahilde bulunan çay bahçeleri etkilendi. Sandalyeleri deviren dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.Deniz ulaşımında ise henüz iptal edilen sefer bulunmuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün yaptığı açıklamada ise, "Güney yönlerden rüzgarların bu gece saatlerinde kuzey iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'nın batısında yer yer fırtına, Perşembe Marmara, Ege, Karadeniz İç Anadolu ile Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor. Cuma günü de rüzgarın doğu bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

Son Güncelleme: 07.01.2016 07:46
Anahtar Kelimeler:
Lodos
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.