İstanbul'da İsrail protestosuna polis müdahalesi

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının ardından gece yarısı İsrail Başkonsolosluk binası önünde toplanan binlerce kişiye polis müdahal

17 Temmuz 2014 Perşembe 23:44
İstanbul'da İsrail protestosuna polis müdahalesi






İstanbul'da İsrail protestosuna polis müdahalesi


İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatını gece yarısı protesto etmek için İstanbul'da protesto gösterisi düzenleyen gruplara polis müdühale etti. İsrail'in İstanbul Levent'te bulunan Başkonsolosluk binası önünde toplanan protestocu vatandaşlara polis ekipleri TOMA'larla tazyikli su ve gazla müdahale ediyor. Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerine İHH'da destek veriyor. Protesto gösterilerine katılan AK Partili milletvekillerinin de gazdan etkilendiği bildiriliyor.. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği prosetso gösterileri sırasında, elçilik binası önündeki İsrail bayrağı indirilerek yerine Filistin bayrağı astı.

İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısını protesto eden gruptan bazı kişilerin, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğunun bulunduğu plazanın camlarını kırması üzerine polis müdahalede bulundu. Levent'teki başkonsolosluğun bulunduğu plazanın önünde protestolarını sürdüren kalabalıktan bazı kişiler, plazanın duvarlarına tırmanarak, binanın bahçesine girdi.

Ellerindeki taş ve sopalarla binanın camlarını kıran göstericilere polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahaleden, bahçenin dışındaki grup da etkilendi. Dağılan gruptakiler, bir süre sonra tekrar plaza önünde toplandı.
Gruptan bazıları, sprey boyayla İsrail aleyhine yazı yazıldığı görülen bahçe duvarının üzerinde beklerken, polis ekipleri binanın giriş kapısı önünde kalkanlarla barikat oluşturdu. Protestocu grubun ve polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.