İstanbul'da yaz yağmuru bereketi

İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında öğle saatlerinde başlayan gök gürültüsünün ardındah yağmur başladı.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 09:29
İstanbul'da yaz yağmuru bereketi






İstanbul'da yaz yağmuru bereketi

İstanbul beklenen yaz yağmurlarına kavuşurken, Türkiye'nin iç kesimlerinde sıcaklıklar artıyor.Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde hava aşırı sıcak. Nevşehir'den, Amasya ve Malatya'ya kadar sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Marmara ve Ege bölgeleri ise Romanya üzerinden esen rüzgarların etkisiyle serinlemeye başlıyor. Su baskınlarına karşı dikkat! Marmara'da şiddetli olmak üzere, batıdaki 25 kentte bugün yaz sağanakları bekleniyor.

 İstanbul'da Pazar akşamına kadar ilçe ilçe gök gürültülü etkili olacak kuvvetli sağanaklara karşı tedbirli olunmalı. Hava serinliyor, 26-27 dereceye inecek. Ankara bir gün daha çok sıcak 37 derece, Pazar günü ise ani sağanak olasılığı var. İzmir'de daha çok Bergama taraflarında kısa süre yağmur olabilir, Pazar günü hava serinliyor. Bursa sağanak yağmurlu ve 30 dereceye inecek, Adana ise 34 derece.

    Marmaralılar dikkat! Tüm bölgede hafta sonu sağanaklar var, hissedilen sıcaklık da 4-5 derece azalacak. Edirne, Tekirdağ, Çanakkale arasında çok daha şiddetli yağacak yağmurun dışında, bölgede dolu yağışı, yıldırım ve küçük çaplı hortum da oluşabilir.
    İç Anadolu'da Sivas, Nevşehir, Kayseri boyunca bu yazın en sıcak günü yaşanacak, sıcaklık 37-39 derece. Eskişehir'e ise bir ara ani yağmur yağabilir, Pazar'dan itibaren ise sıcaklık düşüşe geçiyor ve kısa süreli yağmurlar bölge genelinde görülecek.
    Havanın aşırı bunaltıcı olduğu Ege'de, kuzeye dönen rüzgar artık serinlik getirecek. 40 dereceye dayanan hissedilen sıcaklık, Pazar günü 32-33'lere iniyor, Manisa, Kütahya, Uşak arasında yaz sağanakları da var.

    Akdeniz'de nem yine çok yüksek, hissedilen sıcaklık 38-39 derece. Pazar günü Mersin'in iç kesimleri ve Karaman taraflarına yağmur yağabilir. Güneydoğu daha da ısınıyor, Gaziantep 40, Diyarbakır 43 derece.
    Doğu Anadolu'da lodosla hafta sonu hava aşırı sıcak, Erzurum 33, Malatya 41 derece. Pazartesi ise Erzurum çevresine yağmur gelebilir.
    Karadeniz'de hava aşırı sıcak, Amasya-Tokat 39, Samsun, Trabzon sahilleri bile 35 dereceye çıkacak ancak Bolu, Zonguldak, Kastamonu boyunca bazı ilçelerde yaz sağanakları bekleniyor. Pazar günü de aynı kesimde ama daha az yerde yine yağış var.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.