İstanbul'u yağmur fırtına vurdu

Küçükçekmece, Avcılar Yenibosna, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih'e kadar aniden bastıran yağmur taşkınlara neden oldu

07 Ağustos 2014 Perşembe 13:45
İstanbul'u yağmur fırtına vurdu






İstanbul'u yağmur fırtına vurdu

İstanbul hava durumu, İstanbul hortum, İstanbul fırtına

Ağustos yağmurları İstanbul Avrupa yakasını sevdi. Son bir haftadır aniden bastıran sağanak yağmura bugün fırtına da eklendi. Marmara denizi çevresinde etkili olan yağmur ve fırtına gündüze adeta geceye çevirdi. Küçükçekmece, Avcılar Yenibosna, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih'e kadar aniden bastıran şiddetli yağmur taşkınlara neden oldu.
Meteorolijiden yapılan yağış ve hortum uyarısı kendini ilk olarak Beylikdüzü Avcılar'da ardından da Yenibosna'da gösterdi. Hava bir anda karardı ve gece gibi oldu.
 Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'daki yağışla ilgili son açıklamasında uyarmıştı. Açıklamada, " Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın yarım saat içerisinde başlaması tahmin edilmektedir.
 Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ila Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak. İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

HAVA LİMANINDA TRAFİK DURDU

İstanbul’da gökyüzünü kaplayan 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçakların kalkışı durduruldu. İnişler ise kontrollü olarak yapılıyor.


YARIN SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Fatih Büyükkasapbaşı, Hürriyet'e son veriler ışığında yurt genelinde beklenen hava olaylarını değerlendirdi. Saat 12.00 itibariyle Marmara Bölgesinde ale'den başlayarak Marmara Denizi üzerinde fırtına bulutları görüldüğünü anlatan Büyükasapbaşı, bu bulutların önümüzdeki saatlerde sağanak yağışlara neden olacağını söyledi. İl genelini etkileyecek yağışların, bölge bölge görüleceğini belirtti.

FIRTINA VE HORTUMA DİKKAT

Büyükkasapbaşı, vatandaşları, Mevsim itibariyle yer sıcaklığı ve deniz suyu sıcaklığının yüksek olması, üst seviyelerden de serin havanın gelmesi nedeniyle yağış anında kısa süreli fırtına ve kıyıya yakın yerlerde de hortum riski yaratması nedeniyle uyardı.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.