İşten çıkarılan makinistler işe alındı

16 Ekim 2012 Salı 20:46
İşten çıkarılan makinistler işe alındı






İZBAN A.Ş.'de makinistlerin dün sabah işbaşı yapmaması sebebiyle on binlerce İzmirli, sabah saatlerinde mağduriyet yaşamıştı. İZBAN yetkilileri, makinistlerin iş bırakması üzerine 13 makinistin sözleşmelerini fesih etmişti. Toplu iş görüşmeleri Yüksek Hakem Kurulu'nda olan bir durum nedeniyle eylem yapılamayacağından yola çıkan İZBAN yetkilileri makinistlerin cep telefonlarına mesajla işten atıldıklarını bildirmişti. 

İZBAN Şirketi tarafından işletilen Aliağa-Menderes Hattı'nda başlayan kriz tamamen sona erdi. İzmir'e gelen İZBAN Yönetim Kurulu Başkanı TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, kriz hakkında bilgi alarak değerlendirme toplantısı yaptı. Şirket yetkilileri, Demiryol İş Sendikası'nın da talebi doğrultusunda görevlerini yapmayan, trenlere çıkmayan ve vatandaşları mağdur eden makinistler için 'göreve iade' kararı aldı.

Makinistler göreve dönmek isterlerse kuruma yazı yazarak taleplerini iletecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.