İzmir Kemalpaşa jandarma komutanlığına roketli saldırı

Teröristler kalleş yüzünü bu kez İzmir Kemalpaşa ilçesinde gösterdi. Kemalpaşa'da dağlık bölgeden Jandarma Karakolu'na roketli saldırı düzenlendi.

23 Şubat 2016 Salı 18:42
İzmir Kemalpaşa jandarma komutanlığına roketli saldırı






İzmir'de jandarma komutanlığına roketli saldırı


Bombalı araç alarmı devam ederken İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde jandarma karakoluna saldırı haberi geldi. Akşam saatlerinde Kemalpaşa Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler roketatarla saldırdı.

İlk belirlemelere göre dağlık alandan yapılan roketatarlı saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Saldırı sonrası jandarma özel harekat ekipleri roketin fırlatıldığı bölgeyi abluka altına aldı.

Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi, zırhlı araç gönderildi. Helikopterler ise hava kararmasına rağmen teröristlerin muhtemel kaçış yönlerinde arama yapıyor. Kemalpaşa'da saldırı sonrası vatandaşlar Jandarma Karakol Komutanlığı önüne akın etti. Karakolda görev yapan jandarmalara moral veren vatandaşlar sık sık terörü ve PKK'yı lanetleyen sloganlar attı. Karakol önünde halen vatandaşların bekleyişi sürüyor.


SALDIRI'NIN HEDEFİNDE İKİ KATLI LOJMAN VARDI

Jandarma yetkilileri, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na, yakındaki dağlık alandan rokekatarla saldırıda bulunulduğunu doğruladı. Yetkililer roketin, içinde lojman da bulunan iki katlı Karakol Komutanlığı'na isabet etmediğini, yakındaki bir binanın cephesine çarptığını bildirdi. Yetkililer, "Jandarma personeli veya vatandaşlardan yaralanan yok" dedi.


Bu arada olayın hemen ardından karakol ve çevresindeki binaların ışıkları söndürülüp karartma uygulandı. Polis ve jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı. Birçok kişi de olayı duyup bölgeye gelerek bilgi almaya çalıştı.

İzmir'den çok sayıda polis ve jandarma ekibi bölgeye sevk edildi. Dağlık alan ve ilçeye bağlıntılı yollarda arama, kontrol çalışması başladı.
İzmir Valisi Mustafa Toprak da Jandarma Karakol Komutanlığı'na gelerek, askeri yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı.

VALİ TOPRAK AÇIKLAMA YAPTI

Olay yerine giden İzmir Valisi Mustafa Toprak, yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Vali Toprak, "Yaklaşık bir kilometrelik uzaklıktan dağlık, bölgeden ilçeye doğru karakolumuza yönelik roketatarlı bir saldırı düzenlendi. Olayın hemen akabinde ekiplerimiz araştırmalarını yaptılar. Roketatarın yaklaşık bir kilometre ilerideki seyrek evlerin bulunduğu dağlık bölgeden ateşlendiği belirlendi. O bölgedeki araştırmalarımız sürüyor.
Roketatarın kendisi bulunamadı. Ancak yapılan değerlendirmede roketli bir saldırı olduğu ortada. Saldırıda karakolu geçen roket dört katlı bir binanın yan duvarına çarparak patlamış. Ancak binanın içine girmemiş. Küçük çaplı bir hasar var. Zaten roket menzili için uzak bir nokta. Ancak yukarıdan atıldığı için ve rüzgarın da etkisiyle bu bölgeye kadar gelmiş. Ekiplerin atıldığı bölgedeki araştırmaları sürüyor" dedi.
İncelemenin ardından Vali Toprak bekleyen vatandaşların yanına giderek, olayla ilgili bilgi verdi. Vali Toprak, "Şu an için önemli bir olay yok. Ölen ve yaralanan yok. Ancak ikinci bir olay ihtimaline karşı ekiplerimiz araştırmalarını sürdürüyor. Kalabalıkların dağılması daha güvenli olacaktır" diye konuşup, toplananların dağılmasını istedi.

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.