İzmirli doktorlar sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
İzmirli doktorlar sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etti






İZMİR (CİHAN)- Gaziantep'te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın cinayetiyle ilgili ilk duruşma gününde İzmirli doktorlar, şiddeti protesto etti. Eşrefpaşa Hastanesi'nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, Tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız. mesajı verdi. 17 Nisan 2012'de görevi sırasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Arslan'ın ailesine, cinayetle ilgili ilk duruşma gününde İzmirli doktor ve hemşireler destek vererek, sağlık çalışanlarına yönelen şiddeti protesto için basın bildirisi okudu. Alkışlı protestoya, hastalar da ayakta alkışlayarak destek verdi. Eşrefpaşa Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Dr. Yavuz Uçar tarafından yapılan açıklamada, Genç meslekdaşımız Dr. Ersin Arslan, bir hastasının yakını tarafından görevi başında öldürüldü. Bu olay, toplumdaki şiddetin ve sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelen şiddetin geldiği noktanın acı bir göstergesiydi. Ne yazık ki buraya birdenbire gelinmedi. dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin caydırıcı olması için kanuni düzenleme beklediklerinin altını çizen hekimler, En kısa vadede hem Sağlık Bakanlığı hem de TBMM Araştırma Komisyonu'nda dile getirdiğimiz, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddette caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Alınacak önlemlerde samimi ve sonuç alıcı olunmasını istiyoruz. Bütün bunların, yapanların yanına kâr kalmamasını istiyoruz. şeklinde konuştu.

Bu arada İzmir Tabip Odası da bir basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları protesto etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.