İZSU Genel Müdür Vekili Avkıran'ın diploması sahte çıktı

18 Ekim 2012 Perşembe 18:07
İZSU Genel Müdür Vekili Avkıran'ın diploması sahte çıktı






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdür Vekili Gültekin Avkıran'ın diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. İZSU'da yedi önemli daire ve 29 şube müdüründen sorumlu olan ve yaklaşık 10 yıldır da genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Avkıran'la ilgili şok gelişme, bir ihbar üzerine yaşandı. 25 yıldır belediyede çalışan Avkıran'ın diplomasının sahte olduğu bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye müfettişleri, şahsi dosyasını incelemeye aldı. İnceleme ve tetkikler sonucunda Avkıran'ın, ODTÜ Ekonomi Bölümü'nden mezun olmadığı yönünde rapor tutuldu. Raporun ortaya çıkmasıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Gültekin Avkıran'ı açığa aldı.

Sahte diploma skandalı hakkında bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Böyle bir konu var. Bir inceleme yapılmış. Konu aydınlanıncaya kadar biz gereğini yaptık. Konu aydınlanınca durum neyse ona göre hareket edeceğiz. Ortada bir müfettiş raporu var. dedi. Avkıran'ın yerine görevlendirme yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya ise, Henüz yapmadık, önümüzdeki günlerde yaparız. Durum yargıya bağlı, bize değil. Bu konuların teferruatını bilmiyorum. Hiçbir evrakın sahte olup olmadığını bilemem. Ben ne onun uzmanıyım ne de bilirkişisiyim. Devlet hiyerarşisi içinde müfettişlerden, savcılardan nereden geliyorsa konunun uzmanlarıyla, hukukçularla görüşüp karar veriyorum. Başka bir şey yok. şeklinde cevap verdi.

Gültekin Avkıran, son olarak Büyükşehir Belediyesi müfettişleri tarafından hazırlanan bir rapor doğrultusunda açığa alınan Ali Ateş'in yerine Başkan Kocaoğlu tarafından, 2011 Mayıs ayında yatırımlardan sorumlu genel müdür vekili olarak atamıştı. Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın da yakını olduğunu öğrenilen Avkıran için İZSU'da, görevden alınmasıyla ilgili anons yapıldığı öğrenildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.