Jirinovski: Suriye güzel ders verdi

24 Haziran 2012 Pazar 12:28
Jirinovski: Suriye güzel ders verdi






  Parti sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, Suriye Hava Savunma Kuvvetleri'nin her bağımsız ülkede olduğu gibi kendi ulusal güvenliğini korumakla yükümlü olduğunu ve bu çerçevede kendi sınırlarını ihlal eden yabancı bir uçağı düşürmekte yüzde yüz hakkı bulunduğunu vurgulayan Jirinovski, "NATO'nun askeri müdahalede bulunma tehditlerinin arttığı bir dönemde Türk uçağının düşürülmesi Suriye'ye gözdağı vermek isteyenlere güzel bir yanıt oldu" ifadesini kullandı.  
  Türkiye hükümetinin olayla ilgili geçici olarak suskun kalışını hükümetin bu olaydaki Türk pilotların tamamen hatasız olduğuna ilişkin kanıt bulma arayışından kaynaklandığını belirten Jirinovski, "Çok kolaylıkla gerekli kanıtlar bulunacak. Bu olay NATO'nun Suriye'ye karşı müdahalesi için kullanılacak. Bu ancak bir zaman meselesi" dedi.  
  Suriyelilerin kendi ülkelerine karşı tüm saldırılara karşı koymakta kararlı olduklarını vurgulayan Jirinovski, "Türk uçağının düşürülmesi, Suriye ordusunun gücünü kontrol etmek isteyenlere ders oldu" şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.