Kaçak balıkçı dehşeti: Tonlarca orkinos karaya vurdu

Marmara Denizi'nde balık çeşitliliğini katleden kaçak avcılar, avlanması yasak olan Sarı Kuyruk Orkinosları öldürüp denize atıyor.

04 Şubat 2019 Pazartesi 16:21
Kaçak balıkçı dehşeti: Tonlarca orkinos karaya vurdu






Kaçak balıkçı dehşeti: Tonlarca orkinos karaya vurdu


Avlanması yasak olan orkinos balıklarının ölmüş olarak karaya vurduğu Marmara Karacabey Boğazı'nda, vatandaşlar kaçak avcılık yapan tekneleri suçuluyor. Marmara Denizi'nin en değerli canlıları olarak görülen Sarı Kuyruk Orkinoslar'ın ölüm nedeni uzmanlar tarafından araştırılıyor..


Kaçak balık avcıları, Türk denizlerinde balık nesillerine adeta soykırım uyguluyor. Marmara Denizi'nin en değerli balığı olarak bilinen Sarı Kuyruk Orkinos'ların önce avlayan sonra denize atan gözü dönmüş tekne sahiplerine vatandaşlar sert tepki gösteriyor.

Marmara Denizi’nin Karacabey Boğazı’nda dev orkinoslar karaya vurdu. Karacabey Belediyesi ekipleri, sahilde yaptıkları rutin kontrollerde karaya vurmuş 6 orkinos balığı ölüsü ile karşılaştı. 400-500 kiloluk balıkların kıyıya vurma sebebi araştırılıyor. Bu tür balıkların Marmara Denizi'nde nadir görüldüğü öğrenildi. Çevre sakinlerinin iddiasına göre, yetkililer kaçak balıkçılardan şüpheleniyor

Marmara Denizi’nin Karacabey Boğazı’nda görenleri şaşırtan bir olay yaşandı. Yarım tonluk dev orkinoslar karaya vurdu.


Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde Karacabey Belediyesi ekipleri, sahilde yaptıkları rutin kontrollerde karaya vurmuş 6 orkinos balığı ölüsü ile karşılaştı. Hemen harekete geçen ekiplerin geniş çaplı aramasında denizde de bir ölü orkinos daha görüldü. Denizdeki orkinos bir süre sonra gözden kaybolurken, karaya vuran 6 orkinos ise Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından gömüldü. Karacabey Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de incelemelerde bulundu. Bu tür balıkların Marmara Denizi'nde nadir görüldüğü öğrenildi. 400-500 kiloluk balıkların kıyıya vurma sebebi araştırılıyor.

KAÇAK BALIKÇI ŞÜPHESİ

Çevre sakinlerinden Mehmet Sevinç, "Kaçak balıkçılar tarafından yakalanmış olabilir. Bu balıklar çok değerli. Orkinosun sarı kuyruk çeşidi. Bu balığı avlanmak Marmara Denizi’nde yasak. Bu balıkların cüssesi 400 ila 600 kilo arasında değişir. 7 tane karaya vuran balık gördüm. İlerleyen zamanlarda daha çok görülmesinden endişe ediyoruz” dedi. Murat Çukur ise, “Sabah kalktığımızda sahilde dolaşırken balıkların karaya vurduğunu gördük. Belediye ekipleri gerekeni yapıyor. Kaçak balıkçılar tarafından atıldığı söyleniyor. Denizde daha ölü balık olduğu söyleniyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.