Kaçak kat çıktı, 5 aylık cezasını okul binasını boyayarak çekiyor

23 Ağustos 2011 Salı 13:08
Kaçak kat çıktı, 5 aylık cezasını okul binasını boyayarak çekiyor






Turistik mahallede kızının evinin üzerine kaçak kat yaptığı iddiasıyla Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 5 ay kamu yararına çalışma cezasına çarptırılan Mehmet Dönmez, cezasını mahallesindeki okul binasını boyayarak çekiyor. 4 çocuk babası olan Dönmez, "Keşke herkes cezasını çalışarak çekse. Günde 4 saat okul boyuyorum, günün geri kalanında işime bakıyorum, sosyal hayatım etkilenmemiş oluyor. Hapishanede yatmaktan çok iyi" dedi.
Bursa'nın Nilüfer ilçesi Gölyazı Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Dönmez (54), kızının evinin üzerine ruhsatsız kat yaptı. Dönmez, konunun yargıya intikal etmesi üzerine Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'İmar Kanunu'na Muhalefet' suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında davayı karara bağlayan mahkeme, Dönmez'i 5 ay kamu yararına çalışma cezasına çarptırdı. İşlemlerin tamamlanmasıyla Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Dönmez'i 22 Temmuz'dan itibaren ikamet ettiği Gölyazı Mahallesi'ndeki 230 öğrencili Ünallar İlköğretim Okulu'nu boyamayla görevlendirdi. Hergün saat 08.00'de okula gelen Dönmez, büyük bir titizlikle okulu boyuyor. 20 yıldır boyacılık yaptığını belirten Dönmez, "Zaten işim boyacılıktı. Oğlumun bir göz evi olsun diye kızımın ruhsatlı binasının üzerine bir kat çıktım. Mahkeme de 5 ay kamu yayarına çalışma cezasına çarptırdı. Cezamın evime yakın yerde çekmemi istedim. Devletimiz de sağ olsun bu okula görevlendirdi. Şimdi yavrularımızın daha temiz bir okulda öğrenim görmesi için büyük bir hassasiyetle okulu ve sınıfları boyuyorum" diye konuştu.
GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞIYOR
Günün sadece 4 saatinde okulda boya işlerine baktığını anlatan Dönmez, böylelikle normal yaşantısının da sürdüğüne dikkat çekti. Demir parmaklıklar ardında çaresizce yatmak yerine kendisinin bir işe yaradığını görmenin mutluluk verici olduğunu belirten Dönmez, kamu yararına verilen cezaların yaygınlaştırılmasından yana olduğunu söyledi. Dönmez şunları kaydetti: Beni cezaevine gönderselerdi devlete zarar verecektim, yediğimiz içtiğim zarar olacaktı. Ama şimdi okulda görevlendirildim. 5 ay cezam var. Bu süre içerisinde okulu komple boyayacağım. Sonra cezamın geri kalanını ise okulun temizliği ve çevre düzenlemesini yaparak çekeceğim. Çok memnunum.
DÖNMEZ OLMASAYDI BİRAZ ZOR BOYATIRDIK
Ünallar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Pektaş ise Mehmet Dönmez'in okulda görevlendirilmesiyle kendilerine adeta piyango vurduğunu kaydetti. Okul Müdürü Pektaş, "Normalde küçük bir okul olduğumuz için bu tür işler için bütçemiz yok. Velilerden para toplayacaktık. Sağ olsun Mehmet Dönmez geldi, büyük bir titizlik içerisinde okulumuzu boyuyor. Boya işi bittikten sonra okulun temizliği ve çevre düzenlemesini yapacak. Zaten mahallemizin insanıydı. Okulda 4 saat çalıştıktan sonra normal işine bakıyor. Dönmez olmasaydı, okulu boyatmak için en az 4 bin lira harcamak zorunda kalacaktık. O da bu imkanlarla zor olacaktı. Şimdi çocuklarımız temiz bir okula gelecek" dedi.
5 YILDA DEVLET 1,8 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLADI
Öte yandan Denetimli Serbestlik Bursa Şubesi bünyesinde 2006'dan buyana şehirde 485 kişi kamu yararına çalışarak cezasını çekti. Toplam 130 bin saate denk gelen bu çalışmalar sayesinde devletin 1 milyon 897 bin TL tasarruf sağlandığına dikkat çeken yetkililer, her tutuklu veya hükümlünün devlete günlük maliyetinin 42 TL olduğunu, kamu yararına çalışarak ceza çekilmesiyle bu maliyetin devletin kasasına olumlu yansıdığını söylediler. Halen Bursa genelinde 45 kişi, mahkemelerin verdiği cezayı kamu binalarında, özellikle okullarda çalışarak çekiyor. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.