Kaçakların yollanmasını isteyenlere gözaltı

Türkiye'ye kaçak yollarla giren giren milyonlarca Afgan, Peştun ve arab asıllı sığınmacının geri gönderilmesini engellemeye çalışanların hedefine koyduğu isimlere gözaltına alındı. 

20 Eylül 2023 Çarşamba 12:36
Kaçakların yollanmasını isteyenlere gözaltı






Kaçakların yollanmasını isteyenlere gözaltı


Terör örgütü Hizbullah destekçisi Özgür-Der başta olmak üzere arap sığınmacıların taleplerini dile getiren sözde İslamcı çevrelerin hedefine koyduğu sosyal medya hesaplarının yöneticilerine gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan isimler arasında Aykırı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir hesabının editörü Süha Çardaklı ve Haber Report'un muhabiri ile Karargah' ve 'Mülteci Haberleri' hesaplarının yöneticileri de yerd alıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak, işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından soruşturma başlatıldı.

27 GÖZALTI KARARI

Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle; Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul'da bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararları verildi.


 

Anahtar Kelimeler:
KaçaklarSığıntılar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.