Kadına şiddeti önlemek için jandarma seferberliği

Gündemden düşmeyen kadına şiddeti durdurmak için jandarma sorumluluk alanında yeni dönem başlıyor. Kadına yönelik şiddeti önlemek için güvenlik birimleri seferberlik ilan etti.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 01:43
Kadına şiddeti önlemek için jandarma seferberliği






Kadına şiddeti önlemek için jandarma seferberliği

Gündemden düşmeyen kadına şiddeti durdurmak için jandarma sorumluluk alanında yeni dönem başlıyor. Kadına yönelik şiddeti önlemek için güvenlik birimleri seferberlik ilan etti. Akşam Gazetesi'nde Hakkı Kurban imzasıyla yayınlanan habere göre jandarma bu konuda 44 ilde özel birim oluşturdu

Kadına yönelik şiddeti önlemek için “panik butonu”ndan “elektronik kelepçe”ye, “kadın sığınma evlerinin artırılması”ndan “mevzuat değişikliği”ne kadar çeşitli imkanlar denenirken, güvenlik birimleri de yeniden yapılanmaya gidiyor. Merkezdeki birimlerin yanı sıra, hem İl Emniyet Müdürlükleri hem de İl Jandarma Komutanlıkları bünyesinde yeni birimler oluşturuldu. Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Sıfır tolerans ilkesi ile çalışıyoruz” dedi.

BAKAN CEVAP VERDİ

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kolluk birimlerinde yürütülen çalışmalarla ilgili milletvekillerinden gelen soru önergelerini yanıtlayan Ramazanoğlu, önemli bilgileri paylaştı:

500 polise özel eğitim

- 81 İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği kuruldu.


- “Yerel düzeyde 37 İl Jandarma Komutanlığı’nda ‘Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği’, 44 İl Jandarma Komutanlığı’nda ‘Çocuk ve Kadın Suçları İşlem Astsubaylığı’ kadrosu teşkil edildi.

- Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli 500 polise kadına karşı şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildi. (Kaynak AKŞAM Gazetesi Haber Hakkı Kurban)
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.