Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı yapıldı

16 Ekim 2012 Salı 20:46
Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı yapıldı






ANKARA (CİHAN)- 20. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası yarın saat 19.00'da Ankara Spor Salonu'nda oynanacak maç sonrasında sahibini bulacak. 2011-2012 sezonu TKBL Şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde takım antrenörleri ile oyuncular Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiler.

Toplantıya TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Uzun, Ligler Direktörlüğü'nden Murat Tümer ve Ayhan Özgümüş ile birlikte Galatasaray Antrenörü Ekrem Memnun, Fenerbahçe Antrenörü Roberto Iniguez De Heredia ve oyunculardan Şaziye İvegin ile Esmeral Tunçluer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Uzun, takımlara başarılar dilerken, Bu sene yirmincisi oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası sezonun bir anlamda galası olacak ve geçen senenin lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray arasında oynanacak. diyerek şunları söyledi:

Her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Yeni sezon mücadelesi Spor Toto Türkiye Kupası'nda oynanan maçlarla başlarken, ligimizde de ilk maçlar bu hafta sonunda oynanacak. İnşallah tüm takımlarımız sakatsızlık bir sezon geçirir. Hem kendileri hem de ülkemiz için önemli olan dönemde ve bu sıkışık lig takviminde oyuncularımızın herhangi bir şanssızlık yaşamamasını diliyorum.

Fenerbahçe Antrenörü Roberto Iniguez De Heredia yaptığı açıklamada, Sezonun çok başında oynanacak bir maç bu. İki takım da sadece yarın ki maç için değil tüm sezon için hazırlıklarını yapıyor. Burada elimizden geleni yaparak iyi oynamaya çalışacağız. dedi.

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Esmeral Tunçluer ise yaptığı açıklamada, Öncelikle güzel bir maç olmasını dilerken, çekişmenin ve heyecanın da üst seviyede yaşanacağını düşünüyorum. Takım olarak elimizden geleni yaparak sezona kupayla başmak istiyoruz. Taraftarlarımızı da maça davet ediyoruz. diye konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ İDDİALI KONUŞTU

Galatasaray Antrenörü Ekrem Memnun ise yeni bir takım oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, Biz de Haziran ayından itibaren Milli Takımda olmayan oyuncularla çalışmaya başladık. Yeni bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Bu süreçte çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Sezonun başında böyle bir maç oynayacak olmaktan dolayı da son derece gururluyuz. Çok ciddi bir takıma karşı oynayacağız. Ligimiz de çok sert geçecek ve iyi takımlarla karşılaşacağız. Avrupa'daki hedeflerimizde büyük. Ciddi yatırımlar yaptık. Yeni sezondan çok umutluyum. Bu maç sezona iyi başlamak adına çok ciddiye aldığımız önemli bir maç. dedi.

Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Şaziye İvegin ise, Yarın Avrupa'da kendisini ispat etmiş iki takım karşılaşacak. Temponun ve mücadelenin çok yüksek olacağı bir maç oynayacağız. Hedefimiz kazanmak ama izleyenlere iyi basketbol seyrettirerek kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum. diye konuştu.

Antrenör ve oyuncu görüşlerinin ardından katılımcılar basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Taraftarlara bir mesajları olup olmadığı yönündeki soruya Galatasaray Antrenörü Ekrem Memnun, Bunun bir kadın maçı olduğunun bilincinde olmalarını ve iki büyük kulübün taraftarına yakışır şekilde bizi desteklemelerini istiyoruz. Kendi taraftarımızdan da sadece bizim oyunumuzla ilgilenmelerini ve bizi pozitif bir şekilde etkilemelerini bekliyoruz diyerek cevapladı.

Fenerbahçe Antrenörü Roberto Iniguez De Heredia ise Biz iyi oynayarak taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışacağız. Onların da destekleri bizi olumlu yönde etkileyecektir. dedi.

Galatasaray Antrenörü Ekrem Memnun, sakatlıklar konusunda sorulan soruya da, Yaşanılan sakatlıklar kadromuzu eksik bıraktı ancak takımımız eksik değil. Gerçekten çok iyi hazırlandık. WNBA ve sakatlıklar yüzünden planladığımız düzenin ne kadar işleyeceğini şu an öngöremiyoruz ancak maçtan iki gün önce gelip düzeni değiştirecek durumlara da karşıyım. Oynayan Türk oyuncu kalitesini arttırmak da bizim hedeflerimiz arasında. Bu oyuncuların sorumluluk ve kazanma duygusunu da geliştirmek istiyoruz. Sancho Lyttle yarın kesinlikle oynamayacak. Sylvia Fowles'in ise oynama şansı yüzde elli. Doktorlar iyileştiğini söylüyorlar ama ben kendisinden emin olana kadar hem onun sağlığı için hem de takımın gelecek günlerde eksik kalmaması için dikkatli karar vermek istiyorum. Yabancılarımızın olmaması kesinlikle bizim için bir dezavantaj olmayacak. diye konuştu.

Sarı - lacivertli Kulübün Antrenörü Roberto Iniguez De Heredia ise yabancı oyuncularla takımın bir antrenman yaptığını ancak kendilerini maçta oynatabileceğini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.