Kahramanmaraş'ta en fazla ödenek 71 milyon ile ulaşım sektörüne aktarıldı

18 Ekim 2012 Perşembe 10:44
Kahramanmaraş'ta en fazla ödenek 71 milyon ile ulaşım sektörüne aktarıldı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu il genelinde kamu kurumlarının 533 proje üzerinde çalıştıklarını, projelerin toplam maliyetinin 3 milyar 810 milyon 931 bin lira olduğunu bildirdi. En fazla ödenek alan sektör ise 71 milyon lira ile ulaşım oldu.

İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 4. toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu başkanlığında, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlendi. İlçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri, yatırımcı kuruluş temsilcileri ve il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yapılan harcamalar hakkında bilgi verildi.

Sektör itibariyle en fazla yatırım payının 208 milyon 866 bin TL ödenekle enerji sektörüne ayrıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Anteplioğlu, Bu sektörü 126 milyon 918 bin TL ödenekle tarım, 71 milyon 947 bin TL ödenekle eğitim sektörü izlemektedir. dedi. 2012 yılı 3. dönem sonu itibariyle kamu yatırım projelerinin toplam tutarının 239 milyon 992 bin TL olduğunu belirten Anteplioğlu, en fazla harcamasının ise 71 milyon 186 bin TL ile ulaşım sektörüne aktarıldığını kaydetti.

İl genelinde devam eden yatırımlar ve ödeneklerle ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Anteplioğlu, şunları söyledi: 2012 yılı içerisinde yürütülen 533 projeden 226'sı tamamlandı, 222 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. 29 proje ihale aşamasına geldi. 56 projeye ise başlanamamıştır. Yatırım projeleri ağırlıklı olarak tarım, kamu hizmetleri, ulaştırma ve eğitim sektöründe yoğunlaşmaktadır. 533 projenin yüzde 40'ını diğer kamu hizmetleri, yüzde 23'ünü tarım, yüzde 16'sını ulaştırma, yüzde 9'unu eğitim ve geriye kalan yüzde 12'lik kısmını ise madencilik, enerji, kültür, spor, imalat ve sağlık sektörüne ait yatırımlar oluşturmaktadır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.