Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER) açıldı

18 Ekim 2012 Perşembe 17:24
Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER) açıldı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı turizm beldesi Kalkan'da turizm, gıda, inşaat gibi birçok sektörde faaliyet gösteren iş adamları, birleşerek Kalkan İşadamları Derneği (KALİDER)'ni kurdu.

Şehitler Caddesi üzerinde bulunan derneğin açılış törenine Kaymakam Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz, siyasi parti başkanları, idari amirler ve çok sayıda Kalkanlı iş adamı katıldı.

KALİDER Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tokgöz, örgütlenmenin çağın gerektirdiği bir zorunluluk olduğuna değindi. Tokgöz, Örgütlenme, kolektif özgürlükleri ön plana çıkarmaktadır. Bir grup içinde yer almayan bir birey, kamusal yaşam üzerinde pek etkili olamamaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, hem çıkarları korumanın hem de kamusal yaşama katılmanın en etkili aracıdır. dedi.

İş hayatında dürüst, işini yapan, takım çalışmasına önem veren, çevreye ve topluma duyarlı, tüm ilişkilerinde açık, içten ve yenilikçi işletmelerden oluşan bir yapıya sahip olunması gerektiğini söyleyen Tokgöz, KALİDER, bu anlamda üyelerinin ortak ihtiyaçlarını tespit etmek, iş adamları arasında paylaşım kültürünü geliştirmek için kuruldu. Ayrıca, üyelerine verimlilik, rekabet, karlılık, kişisel ve kurumsal gelişim konularında eğitim desteği sağlamak, özellikle bölgemiz iş adamlarını bir araya getirerek yerel ve uluslararası zeminde temsil etmek istiyoruz. şeklinde konuştu.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ise iş adamlarının bir araya gelmesinin önemli bir adım olduğunu ifade ederek, Herkesin ben dediği bir zamanda biz diyen bu çalışma çok önemlidir. İşini iyi yapan insanların bir araya gelip paylaşmasını çok takdir ediyorum. diye konuştu. İlçeye, ayrıca, ticaret odası kurulması gerektiğine değinen Kapankaya, bununla ilçede turizm, sanayi ve diğer sektörlerin canlanacağını söyledi.

Törende söz alan Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ise bu zamanda birlik ve beraberliğin en önemli ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, derneği bu amaçla kuranlara teşekkür etti.

Müftü Fethullah Yavuz da Peygamber Efendimiz'in (sas)'in 'insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir' sözünü hatırlatarak, bu amaçla yola çıkan derneğe başarı dileğinde bulundu. Yavuz, sözlerinin ardından derneğin hayırlı olması adına dua etti. Törenin ardından, Kaymakam Kapankaya ve beraberindekiler dernek binasının açılış kurdelesini kesti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.