Kamp yapmak için yaylaya çıkan 6 kişi kayıp

Kamp yapmak için İstanbul'dan Rize'ye gelen 6 kişilik grubun çıktığı Handüzü Yaylası yakınlarında kayboldu. 48 saat süren iki günlük arama çalışmalarının ardından iyi haber gece geç saatlerde geldi.

01 Eylül 2019 Pazar 06:57
Kamp yapmak için yaylaya çıkan 6 kişi kayıp






Kamp yapmak için yaylaya çıkan 6 kişi kayıp


İstanbul'dan Karadeniz'in ünlü yaylası Handüzü'ne gelen 6 kişilik gruptan haber alınamıyor. Ormanlık alanda yolunu kaybeden 6 kişiyi bulmak için dün başlatılan çalışmalar bugün de devam edecek. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak kaybolduklarını bildiren grup üyelerine ulaşmak için Rize'den AFAD ve UMKE ekipleri destek veriyor.

Öte yandan kaybolan 6 kişilik grubun, tatil için İstanbul'dan geldiği Rize'de kamp yapmak amacıyla yaylaya çıktığı, aralarında 12 yaşında çocuğun da bulunduğu öğrenildi. 48 saat süren yoğun çalışmanın ardından, kayıp tatilcilere ulaşıldığı bilgisi geldi. Edinilen ilk bilgilere göre 6 kişinin sağlık durumları iyi. 

Rize'nin Güneysu ilçesinde kamp kurmak için gittikleri Handüzü Yaylası'ndaki ormanlık alanda kaybolan 6 kişilik gruba, ulaşmak için jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerince çalışma başlatıldı. Bölgede, havanın kararmasıyla ara verilen çalışmalarının, günün aydınlanmasıyla yeniden başlatılacağı belirtildi.


Öğle saatlerinde kamp kurmak için Handüzü Yaylası'nda giden 6 kişilik grup, bölgede etkili sis nedeniyle yolunu kaybetti.

Ormanlık alanda yolunu şaşıran gruptakiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Jandarma ve UMKE ekiplerince ormanlık alanda yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında gruba ait bir ize ulaşılamadı. Havanın kararması ve etkili sis nedeniyle ekipler çalışmalarına ara verdi. Arama çalışmalarının, günün aydınlanmasıyla yeniden başlatılacağı belirtildi.

Kaybolan grubunun, tatil için İstanbul'dan geldikleri Rize'de kamp yapmak için yaylaya çıktıkları öğrenildi.

Son Güncelleme: 01.09.2019 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.