• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kandil yolunun 34. KM'si TSK'nın eline geçti
Gündem
Yayınlanma: 15 Haziran 2018 - 07:12

Kandil yolunun 34. KM'si TSK'nın eline geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı Kandil operasyonunda, harekatın en önemli aşaması tamamlandı. Hakurk'ta TSK üç geçici üs kurarak bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kandil yolunun 34. KM'si TSK'nın eline geçti

Kandil yolunun 34. KM'si TSK'nın eline geçti


Mehmetçik Kandile yönelik harekâtın en kritik bölümünü tamamlayarak 34 kilometre derinliğe ulaştı. Bölgede lojistik destek için 13 kilometrelik bir güvenlik yolunun yapımı sürerken, teröristlerin yuvalandığı Hakurk ve Bermize üçgeninde kontrol tamamen Mehmetçik’e geçti. TSK, bölgede 3 de üs kurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ( TSK) bağlı birlikler, 12 Mart tarihinden bu yana sürdürdüğü operasyonlarda 34 kilometre derinliği ulaştı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK’nın 25 Haziran’a kadar 38 kilometrelik derinliğe inmeyi planladığı kaydedildi. Öte yandan TSK’ya bağlı askeri birliklere asker takviyesi, ağır zırhlı araçların geçişi ve lojistik takviye için 13 kilometrelik bir güvenlik yolunun yapımına başlandığı belirtildi.


3 BİN KİLOMETREKARE 24 SAAT İZLENİYOR

Bölgeyi yakından takip eden Habertürk Gazetesi yazarlarından Çetiner Çetin'in güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, operasyon alanı dahil 3 bin kilometrekarelik alanda 24 saat boyunca İHA’larla günde 52 saatlik uçuş gerçekleştiriliyor. Bu nedenle PKK’lı teröristlerin 7-8 veya 10-15 kişilik gruplar halinde değil 2 veya 3’lü gruplar halinde dolaştığı belirtiliyor. Terör örgütünün 1984’ten bu yana aktif olarak kullandığı Hakurk bölgesinde örgütün iletişim sistemi de çökertildi. Örgütün bölgedeki 4 telsiz rölesi tamamen imha edildi. Örgütün bir tedavi merkezi de kullanılamaz hale getirildi.


HEDEF 34. KM HATTINA GÜVENLİK YOLU

Çetiner Çetin'in bugün Habertürk Gazetesi'nde yer alan haberine göre askeri kaynaklar, bölgedeki sivillerin gündelik hayatını etkilememek için Hakkâri Şemdinli’den başlayıp Irak’ın kuzeyindeki Bermize, Barazgir ve Hakurk’a kadar uzanan güvenlik yolunun, temmuz ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

1992’den bu yana TSK bölgeye sıcak takip ve sınır ötesi operasyonlar düzenliyordu. Ancak operasyonların ardından 8-11’inci kilometre sınır ötesindeki üslerine dönüyordu. Yapılan son operasyonun ardından ilk kez 27, 29 ve 32’nci kilometrelerde de üsler kuruldu. Kalıcı olacağı belirtilen üslerden 3’ünün tamamlandığı, 1’inin tamamlanmak üzere olduğu ve 11 üssün daha yapılacağı kaydedildi.


BARAZGİR VADİSİ’NE BAYRAMDA HAREKÂT

Sahadaki hareketlilik devam ederken, yerel kaynaklar TSK’nın terör örgütünün arşivi ve en önemli siyasi eğitim kampının bulunduğu Barazgir Vadisi’ne birkaç gün içinde girileceğini vurguladı. Yerel kaynaklar, örgütün arşivini bölgeden çıkarmak için uğraştığını ancak bölgenin her an havadan izlenmesi nedeniyle teröristlerin çıkamadığını söyledi.

Teröristlerin Hakurk-Şemdinli hattı dağıtılmış, sızmalar tamamen önlenmiş ve ‘Bermize üçgeni’ diye anılan bölgede operasyonlar yoğunlaşmıştı. Dün sabah saatlerinde Bermize bölgesi de terör unsurlarından tamamen temizlendi. Bölgeden alınan bilgilere göre ‘Bermize üçgeni’nin alınmasıyla bölgenin batı yakasında kalan Zap, Avaşin ve Basyan bölgesine bu bölgeden akış da kesilmeye başlandı.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Migros’ta Temmuz fırtınası: Fırsat avcıları dikkat! Migros Seç-Al kampanyasında fırsatlar yağmur gibi
Termometreler alarm veriyor: Sıcaklık rekoru geliyor! O tarihte Türkiye yanacak
Termometreler alarm veriyor: Sıcaklık rekoru geliyor! O tarihte Türkiye yanacak
Lezzetin başkentleri belli oldu: Gurmeleri kıskandıran liste! Türkiye’den 2 şehir dünya listesini salladı
Lezzetin başkentleri belli oldu: Gurmeleri kıskandıran liste! Türkiye’den 2 şehir dünya listesini salladı
Son Haberler
İş Bankası’ndan hesap açmanız yeterli: 5000 TL anında hesaba yatıyor
İş Bankası’ndan hesap açmanız yeterli: 5000 TL anında hesaba yatıyor
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Sessizliğe aşık 4 burç: Gürültüden, kalabalıktan anında kaçıyorlar
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız yaşamak isteyenlerin çok göç ettiği 5 şehir
Bekarlar bu illere akın ediyor: Yalnız ve özgür yaşam burada! Yalnız...
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı kapsamında 20 bin TL yardım başladı
Devletten ailelere büyük jest: Başvurana anında ödeme! Aile yılı...
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830 bin TL’ye TOGG kampanyası yok satıyor
Sıfır araç fiyatında tarihi indirim: TOGG almanın tam zamanı! 830...
İnce: Türkiye'nin dört bir yanında değişim rüzgarı esiyor
İnce: Türkiye'nin dört bir yanında değişim rüzgarı esiyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.