Karadeniz'de can kaybı sayısı 70'e yükseldi

Türkiye'yi yasa boğan Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinde durum ağırlaşıyor. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 70'e yükseldi. Kayıp 77 vatandaşın bulunması için aramalar devam ediyor

15 Ağustos 2021 Pazar 21:45
Karadeniz'de can kaybı sayısı 70'e yükseldi






Karadeniz'de can kaybı sayısı 70'e yükseldi


Sağanak yağış nedeniyle 5 gün önce Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinde tablo giderek ağırlaşıyor. Daha fazla can kaybı meydana gelmemesi için tahliye çalışmaları hızlandırılırken, kayıp vatandaşların aranmasına da devam ediliyor. AFAD Pazartesi günü sabah saatlerinde yaptığı son açıklamada. can kaybı sayısını 70 olarak duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, rün yaptığı açıklamada "Şu anda 48 vatandaşımız Kastamonu'da, 9 vatandaşımız Sinop'ta, 1 vatandaşımız da Bartın'da hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 58 vatandaşımızın 15'inin kimliği henüz belli değil. Kayıp ihbar sayısı Bozkurt'ta 62, 15 tane de Sinop'taki, toplam 77" dedi.


70 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sabah saatlerinde felakettin ardından yeni bilgileri paylaşan AFAD, Batı Karadeniz'de etkili olan sel nedeniyle toplam can kaybı 70'e yükseldiğini duyurdu.

AFAD tarafından konuyla ilgili yapaılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle 70 vatandaşımız (60 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

SOYLU: 77 VATANDAŞIMIZ KAYIP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kastamonu Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinin ardından incelemeler sonrası açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada yaşanan sel felaketinin şiddetine dikkat çekerek "Kastamonu'da, Sinop'ta yine Bartın'ımızda meydana gelen sel felaketi sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımızla ayrı ayrı bölgelerde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Son Güncelleme: 16.08.2021 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.