Karadeniz'de Türk gemisi vuruldu

Romanya, Karadeniz'den bu ülkeye gelen bir Türk yük gemisinin vurulduğunu duyurdu. Romanya makamları vurulan gemide ölü ya da yaralının bulunmadığını açıkladı.

24 Şubat 2022 Perşembe 18:00
Karadeniz'de Türk gemisi vuruldu






Karadeniz'de Türk gemisi vuruldu

Ukrayna Rusya savaşı Karadeniz'de gerginliği artırırken, ilk kez savaşa taraf olmayan Türkiye'ye ait bir yük gemisinin füzeyle vurulduğu ortaya çıktı. Romanya, Karadeniz'de bu ülkeye gelen bir Türk yük gemisinin vurulduğunu duyurdu. Romanya makamları vurulan gemide ölü ya da yaralının bulunmadığını açıkladı.


Karadeniz'de Romanya'ya yük götüren bir kargo gemisinin vurulduğu açıklandı. Geminin Romanya'ya doğru seyir halindeyken gerçekleşen saldırının hangi ülkeden yapıldığı henüz belli değil. Romen yetkililer gemide ölü ya da yaralı olmadığını bildirdi.

SALDIRI SONRASI DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Odesa'dan yüklediği kargoyu Romanya'ya götürürken saldırıya uğrayan Türk gemisi ile ilgli olarak Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı, açıklamada şu bilgiler yer valdı.

"Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne gelen Odessa açıklarında MARSHALL ADALARI bayraklı Türk sahipli YASA JUPITER gemisine bomba isabet ettiği bilgisi üzerine, yapılan görüşmede geminin yardım talebi olmadığı, Romanya kara sularına intikal halinde olduğu, can kaybı olmadığı ve güvende olduğu öğrenilmiştir" 
 

Son Güncelleme: 24.02.2022 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.