Kars İl GARD üyeleri 400 fidan dikti

18 Ekim 2012 Perşembe 18:08
Kars İl GARD üyeleri 400 fidan dikti






KARS (CİHAN)- Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme (GARD) İl Kurulu üyeleri, Kars'ta yürüttüğü çalışmalar neticesinde 2 bin 200 fidan kapasiteli 10 dönüm araziye 400 fidan dikti.

Kars-Ardahan yolu üzerinde Orman İl Müdürlüğü'nce tahsis edilen alandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Açılış konuşmasında, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Dilber Arslan, herkesin özgürce nefes aldığı bir dünya vizyonu çerçevesinde çalışan GARD'ın il kurulunun bir yıldan beri çalışmalarını sürdürmekte olduğunu ifade etti. Arslan, İl GARD Ormanı Projesi, kurulumuzun aldığı kararlardan biriydi, bugün onu gerçekleştiriyoruz. dedi.

Kars İl Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış ise Kars'ın orman yönünden fakir olduğunu söyledi. Tanış, 2012 itibari ile Kars'ta son 4 ay içerisinde 5 bin 600 dekar arazinin fidan dikim için hazır hale getirildiğini ve hızlı bir şekilde dikime başlandığını belirtti. Tanış, bu gibi etkinliklere, fidan ve teknik yardımlara herkesin huzurunda destek olacağını vaat etti. Zamanlama olarak da fidan dikim mevsiminin özellikle Doğu Anadolu'da ilkbahar değil sonbaharda uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Tanış, Bir kayın ağacı 40 kişinin çıkardığı karbondioksiti bir saatte oksijene dönüştürür. ifadesini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.