Kars'ta arılı kovan desteklemeleri başladı

13 Aralık 2012 Perşembe 10:40
Kars'ta arılı kovan desteklemeleri başladı






KARS (CİHAN)- Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla bin adet arılı kovana sahip asıl birlik üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacağını söyledi.

Özcan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, saf arı ırkların korunması ve ıslah çalışmalarının sağlanabilmesi, arı ırkların geliştirilmesi, Türkiye´de bal üretiminin kalitesinin ve veriminin artırılabilmesi, arılıkların kayıt altına alınabilmesi için destekleme ödemesi yapıldığını belirtti.

Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Kars genelinde yapılan çalışma ile 2012 itibari ile 423 işletme sahibinin 48 bin 303 adet arılı kovanına 386 bin 424 TL hak ediş düzenlendiğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.