Kars'ta çiğ süte destek ödemesi yapılacak

13 Aralık 2012 Perşembe 10:39
Kars'ta çiğ süte destek ödemesi yapılacak






KARS (CİHAN)- Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, 2012'nin son 3 yıllık dönemine ait olmak üzere; inek, keçi, koyun veya manda sütü için destekleme ödemesi yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde can çekişen hayvancılık sektörüne el attı. Türkiye'de süt üretiminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen proje ile üretimin kayıt altına alınması, fiyatlarda istikrar oluşturulması amacıyla destekleme ödemesi yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, Kars genelinde kurumlarınca düzenlenen bir çalışma ile 2012´nin üçüncü 3 aylık dönemine ait olmak üzere toplam bin 658 yetiştiricinin ürettiği 9 milyon 158 bin 298 litre çiğ süte karşın 370 bin 360 TL hak ediş gerçekleştiğini belirtti. Yıldırım, son 3 aylık dönemdeki destekleme ödemesinin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirleyeceği çalışma takvimi ile devam edeceğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.