Karyollarında çalışan işçiler AK Parti önünde eylem yaptı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:42
Karyollarında çalışan işçiler AK Parti önünde eylem yaptı






KÜTAHYA (CİHAN)- Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 145. Kütahya Şubesi'nde taşeron işçi olarak çalışan bir grup, AK Parti Kütahya İl Teşkilatı önünde eylem yaptı.

Grup adına konuşan Yol-İş Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Türkiye genelinde yapılan eylemlerin sonuncusunun Kütahya'da yapıldığını, yarın da Ankara Güven Park'ta sendikalarının genel merkez yöneticilerinin eylem yapılacağını belirtti.

13 yıldır karayollarında hizmet alımı adı altında çalıştıklarını belirten Yıldız, önümüzdeki Ocak ayında işten çıkartılacaklarına dikket çekip açıklamalarını şöyle sürdürdü: AK Parti zihniyeti 1.1.2013 tarihinde bugüne kadar yapmış olduğu Türkiye'de bir ilk olan, özelleştirmenin yeni yüzü, hizmet satımı olarak yeni bir model üzerinde çalışıp Türkiye'de ki 7 bin kişiyi yargı kararlarını da hiçe sayarak kapının önüne koymak istemekte. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün elinde 11 bin iş makinesi, 9 bin çalışan var. Yapılacak şey yılbaşından sonra ihaleye çıkarttığı müteahitlere hurda bedeline bu makinelerin tamamını devredecek. Bugünki ismi karayolları olan, çalışan 9 bin personeli atıl hale getirip iş vermeyip 7 gün 24 saat karayollarında kar mücaldesi, yama mücadelesi, asfalt mücadelesi yapan arkadaşlarımızı sistem dışına oturtarak daha sonra da 'oturduğunuz yerden para alıyorsunuz' diyerek yaptıkları özelleştirmeyi haklı bir boyuta getirmek istiyorlar. Bizim siyasetçimizin asıl görevi vatandaşını, emekçisini, köylüsünü korumak ve gözetmek olmalıdır.

AK Parti İl Teşkilatı önünde yapılan eyleme Kütahya Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şubesi Başkanı ile yöneticilerinin yanısıra Belediye İşçileri Sendikası yöneticilerinin de destek vermek için katıldı. Eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.