Kaymakamlar sosyal projelerini görücüye çıkardı

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:57
Kaymakamlar sosyal projelerini görücüye çıkardı






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'un 39 ilçesinin kaymakamlarının ürettiği projeler, Proje İstanbul Fuarı ile görücüye çıktı. Fuarın açılışında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bu fuar İstanbul için bir ilktir. Önümüzdeki yıllarda artan projelerle bunu devam ettireceğiz. dedi.

Proje İstanbul Fuarı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Kazım Tekin, 39 ilçenin kaymakamı ve vatandaşların katılımıyla Feshane'de açıldı. Esenler Belediyesi Görme Engelliler Derneği müzik topluluğunun türküleriyle başlayan fuarda, İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi, İstanbul İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün ürettiği projeler tanıtılıyor.

Fuar açılışından sonra bir konuşma yapan Hüseyin Avni Mutlu, mülki amirlere ve onlara projelerinde destek olan ekiplere teşekkür etti. Fuarın İstanbul için bir ilk olduğunu hatırlatan Mutlu, önümüzdeki yıllarda artan faaliyetlerle projenini devam edeceğini söyledi. Söz konusu projeden yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin yararlandığını anlatan Mutlu, İstanbul'umuzun sosyal kalkınma alanında ihtiyaç duyduğu bu gereksinimi mülkü idare amirleri olarak, kamu görevlisi arkadaşlarımızla geliştirmeye devam edeceğiz. İstanbul'un kalkınmasında belediyelerin de öncü bir rolü var. Belediyelerimiz ellerindeki imkânları, bütçeleri çok iyi kullanıyor. Tüm belediye başkanlarını da kutluyorum. şeklinde konuştu.

Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ise Avrupa Birliği ile ortak çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Orhan, 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesindeki projeyle Avrupa ülkeleriyle işbirliği yaparak eğitimde kaliteyi arttırmayı ve Avrupa Birliği bilincinin yerleşmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul halkının eğitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanında geliştirilen farklı projeleri yakından tanıması amacıyla açılan fuar 17-19 Ekim tarihleri arasında Feshane'de İstanbulluları bekleyecek.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.