Kayserispor'un yeni hocası Robert Prosinecki, resmen takımın başında

18 Ekim 2012 Perşembe 13:50
Kayserispor'un yeni hocası Robert Prosinecki, resmen takımın başında






KAYSERİ (CİHAN)- Kayserispor'da Şota Arvaledze'nin istifasıyla boşalan teknik direktörlük koltuğuna Hırvatların ünlü ismi Robert Prosinecki getirildi. Hırvat teknik adam bugün düzenlenen basın toplantısında, futbolculuk hayatını sürekli kazanmak üzerine oluşturduğunu ifade ederek Kayserispor'u da bu mantaliteyle çalıştıracağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Kayserispor'da, teknik direktör Şota Arvaledze, ligin 6. haftasında rakibin 4-0 üstünlüğü ile sona eren Gençlerbirliği maçının ardından istifa etmişti. Kulübün yeni teknik direktör arayışı geçtiğimiz pazartesi günü sona erdi. Takımın başına Hırvat Robert Prosinecki getirildi. Prosinecki, resmi sözleşmeyi imzalamasının ardından bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda basın karşısına geçti.

Kayserispor'a geldiği için çok heyecanlı olduğunu belirten Prosinecki, bir an önce takımla birlikte çalışmaya başlamak istediğini söyledi. Teknik direktör olarak takımın oynamasını istediği sistem ve kendisinin bir felsefesi olduğunu anlatan Prosinecki, Kendi felsefemi buradaki genç arkadaşlara iletmek ve onların futbol vizyonlarını geliştirmek için buradayım. Elimden gelenin en iyisini yapmak için buradayım. Başlamak ve futbolcularla tanışmak için çok sabırsızım. dedi.

Kayserispor'da tanıdığı ve daha önce takip ettiği oyuncular bulunduğunu belirten Prosinecki, Kayserispor'un tepeleri hedefleyen bir takım olduğunu bilerek geldiğini söyledi. Sürekli sporun içinde ve lig hakkında bilgi verecek olan insanlarla çalışacak olmanın kendisi için avantaj olduğunu vurgulayan Prosinecki, şunları söyledi:

Gerçekten çok kaliteli ve vizyonu olan bir takıma geldim. Bir an önce iyi bir hava yakalayıp, her şeyi tersine çevirip yukarıları hedefleyen bir takım oluşturmak istiyorum. Bu da sadece benim yapacağım değil bana destek veren insanların sunacağı katkıyla mümkündür.

Futbolculuk kariyeri boyunca her zaman kazanmayı hedefleyen bir oyuncu olduğunu belirten Prosinecki, o yüzden teknik direktörlüğünü yaptığı takımın da benzer düşüncede olacağını kaydetti. Kazanan bir takım oluşturma hedefiyle Kayseri'ye geldiğini aktaran Prosinecki, şunları söyledi:

Taktik anlamda takımı nasıl oynatacağım konusunda şu anda birşeyler söylemek güç. İstişareler ve Süleyman (Hurma) beyin bana vereceği takımla ilgili bilgilerle birlikte takımı şekillendireceğiz. Altını çizmem gereken bir konu var. Ofansif bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Deplasmanda ya da içerde her zaman kazanmayı isteyen, çalışan ve mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz.

HURMA: HOCAMIZ 3 DİL BİLİYOR

Basın toplantısında konuşan Kayserispor Genel Menejeri Süleyman Hurma da, dünyada futbolda efsane olmuş, önemli takımlarda futbol oynamış bir teknik adamı kulübe kazandırdıklarını söyledi. Hurma, Yeni hocamız 3 dil biliyor. Özellikle Almanca ve İspanyolca konuşuyor olması takımımızdaki oyuncular açısında çok önemliydi. Takımdaki futbolcuların yüzde 70'i Almanca, yüzde 20'si İspanyolca ve yüzde 5'i Türkçe konuşuyor. dedi.

Hırvat teknik adam Robert Prosinecki'nin yardımcılıklarını Gocan Cipciç ile Spasic Dragan yapacak. Yeni teknik ekip ilk sınavını ise önümüzdeki pazartesi günü Kayseri'de oynanacak ve çalıştırıcılığını Carlos Carvalhal'ın yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında verecek.

ROBERT PROSİNECKİ'İN FUTBOLCULUK KARİYERİ

Robert Prosinecki, futbolculuk kariyerinde Real Madrid, Real Oviedo, Sevilla FC, FC Barcelona, Dinamo Zagreb ve Portsmouth gibi büyük takımlarda forma giydi.

Hırvatistan Milli Takımı'nda 4 yıl süreyle teknik direktör Slaven Bilic'in yardımcı antrenörü olarak görev yapan Prosinecki, Kızılyıldız takımında da 18 ay teknik direktörlük yaptı. Robert Prosinecki'in spor yaşamındaki Türkiye kariyeri ilk Kayserispor ile başlıyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.