Kaz Dağları için binlerce kişi yürüdü

Altın madeni aramak için binlerce ağacın kesildiği Kaz Dağları bölgesinde çok sayıda kişinin katıldığı eylem sosyal medyada günün konusu oldu.

06 Ağustos 2019 Salı 03:40
Kaz Dağları için binlerce kişi yürüdü






Kaz Dağları için binlerce kişi yürüdü



Çok sayıda STK ve siyasinin karşı çıktığı Kaz Dağları çevresindeki altın madeni arama hazırlığı vatandaşlar tarafından protesto ediliyor. Kaz Dağları bölgesindeki altın arama faaliyetlerini protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte “Kaz Dağları hepimizin" pankartları taşındı. Yürüyüşe destek veren Çanakkale Belediyesi, sosyal medya hesabında "Büyük yürüyüş on binlerin katılımıyla gerçekleşti" notuyla fotoğraf paylaştı...


Kaz Dağları'nın olduğu bölgede altın arama çalışmalarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Göstericiler ellerinde “Kaz Dağları hepimizin,” “Kaz Dağları’nın üstü altından değerlidir,” “Suyuma ve toprağıma dokunma” pankartları taşıdı. Twitter'da da #Kazdağınadokunma etiketi trend oldu.


Daha önce "su nöbeti" çağrısı yapan Çanakkale Belediyesi bugünkü gösterilere ilişkin Twitter'da "Su ve Vicdan nöbeti büyük yürüyüşü on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binler siyanürlü maden arama faaliyetine dur demek yaşam hakkımız suyumuza sahip çıkmak için maden sahasına yürüdü" açıklamasını yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılımcılara teşekkür etti.

KAZ DAĞLARI'NDA NE OLMUŞTU?

45 bin ağacın kesilebileceğini belirten ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna rağmen Kanadalı şirket Alamos Gold’un faaliyetleri için 195 bin ağaç kesildiği öne sürülmüştü. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu sayının 13 bin 400 olduğunu açıklamıştı. Bakanlık ayrıca arama faaliyetlerinin Kaz Dağları’na 40 kilometre uzaklıktaki Kirazlı-Balaban Tepesi’nde olduğunu, çalışmaların tamamlanmasının ardından sahanın yeniden ağaçlandırılacağını bildirmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklama da "Altın dahil, madenlerin aranması ve çıkarılması süreçlerinde doğal ortamda siyanür ya da türevi bir madde kullanılmamaktadır" ifadeleri yer almıştı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın kurman 2019-08-07 21:01:37

Türkiye'nin dağları madenleri kimlere peşkeş çekiliyor. Koskoca bakanlık devlet kurumları halka kesilen ağaç sayısı hakkında yalan söylüyor. devlet vatandaşına yalan söylüyor. bu kanadalı şirketin türkiye ortağı kim? çok merak ediyorum