Kazalar arttı, 250 liralık trafik poliçesi Batman'da 1200 liraya çıktı

18 Ekim 2012 Perşembe 14:44
Kazalar arttı, 250 liralık trafik poliçesi Batman'da 1200 liraya çıktı






BATMAN (CİHAN)- Batman'da trafik sigortası ve kasko poliçesi fiyatlarının geçen yıla göre anormal artması, araç sahipleri ile otomobil bayilerini zor durumda bıraktı. Sigorta şirketleri, ilde meydana gelen kaza sayısındaki artışı dikkate alarak, geçen yıla göre trafik sigortası ve kasko poliçesine 1000 lirayı bulan zam yaptı. Batman'da 72 plakalı bir araç için trafik sigortası poliçesi 1200 liradan kesilirken diğer illerde bu rakam 250 ile 300 lira arasında değişiyor. Batmanlılar, konuya devlet yetkililerinin çözüm bulmasını istiyor.


TRAFİK SİGORTASI VE KASKO POLİÇESİ DİĞER İLLERE GÖRE 1000 LİRA FARKLI

Batman Ford Otosan Yöneticisi Mehmet Şirin Oğuz, trafik sigortası poliçesindeki yükselme nedeniyle sıfır araç satmakta zorlandıklarını belirterek, Batman plakası sigorta şirketlerinin gözünde suçlu muamelesi görüyor. Poliçe ücretleri bu nedenle diğer illerden 3-4 kat daha yüksek. Dosya, plaka, ruhsat fiyatı belli ancak kasko ve trafik sigortalarında diğer illere göre 1000 TL fark var. dedi.

72 PLAKA EL YAKIYOR

72 plakalı aracın cep yaktığını söyleyen Samanyolu Kooperatifi Başkanı Ahmet Örüker, 15 yeni araç aldığına dikkati çekerek, Başka ilde 300 TL olan poliçeyi Batman'da 1200 - 1500 lira isteniyor. Batman'da yüksek hasar öngürüsü ile fiyat artırılıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. diye konuştu.

İKİ ARACIM VAR BİRİNE 300 DİĞERİNE BİN 500 TL ÖDÜYORUM

Trafik sigortası bedelinin yüksekliği nedeniyle Batman'da farklı illerin plakasını taşıyan araç kullananlarda mevcut.
İsmini açıklamayan bir sürücü, 47 plakalı aracı için 300 lira 72 yani Batman plakalı aracı için ise bin 500 TL trafik sigortası bedeli ödediğini söyledi.

SİGORTA ŞİRKETLERİ BÖLGEDEN ÇEKİLİYOR

Bu yıl fiyatlarda büyük bir artış yaşandığına dikkat çeken Minibüsçüler Odası da geçen yıl 200-300 TL'ye yapılan trafik sigortasının bu yıl 1300-1400'lere tırmanmasının esnafı ciddi bir şekilde mağdur ettiğini ileri sürdü. Sigorta şirketlerinin 72 plaka üzerindeki ayrımcılığının neye dayandığını bilmediklerini belirten oda yöneticileri, Fiyat artışlarının, farklı uygulama talepleri ve araçlardaki yüksek hasar gösteriminden kaynaklandığı iddia ediliyor. Buda esnafı mağdur ediyor, ilgili mercilerden cevap bekliyoruz. Mevcut sigorta şirketlerinin bazılarının ilimizde kapandığını görüyoruz. Yeni acentelerin verilmediğini bilinmektedir. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. dedi

SİGORTA ŞİRKETLERİ ÇEKİLİRSE YATIRIMCI GELMEZ

Sigorta acentacılığı yapan Hüseyin Yıldırım ise Bizim bölgede böyle bir uygulama söz konusu. Bu da bizi ve müşteriyi karşı karşıya getiriyor. Sigorta şirketleri, acenteleri şu an kapatmakta ve bu bölgeden çekilmekteler. Buna da hasarların yüksek olmasını gerekçe gösteriyorlar. Türkiye'nin her yerinde hasar var sadece Batman'da değil. Bu sigorta şirketlerinin yanlış politikalarından kaynaklanan bir sorun. Ama bunu acente ve vatandaşlara mal ettiler. Biz bu sorunlarını bizzat genel müdürlerimize ilettik. Sigorta şirketlerinin çekilmemesi gerektiğine dikkat çektik. Fiyat politikalarını değiştirmelerini istedik ancak bizi dinlemediler fiyatları da yüzde 300 artırdılar. İlerde sonu olmayan bir yola girebiliriz.

YÜKSEK FİYAT NEDENİYLE KASKO YAPTIRAMADIM SOKAK SOKAK ÇALINAN ARACIMI ARIYORUM

Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle aracın kaskosunu yaptıramadığını belirten vatandaş ise Fiyatlar çok yüksek olduğu için aracımın kaskosunu yapamadım aracım çalındı mağdur oldum. Sokak sokak aracımı arıyorum dedi.

Bir başka araç sahibi ise sigorta şirketlerinin ilgisizliğinden yakındı. Kaza yaptım üç aydır aracım buradadır fertini yapmışlar parasını hala göndermediler. Üç aydır arabasızım çalışmıyorum ne parasını ödüyorlar ne doğru dürüst bir bilgi veriyorlar. Artık plakalarımızı değiştirmeye başladık. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.