Kefen parasını seçim yarışına yatırdı

15 Aralık 2012 Cumartesi 10:03
Kefen parasını seçim yarışına yatırdı






TOKYO (CİHAN)- Japonya'da yarın yapılacak erken genel seçimlere katılan ilginç bir isim var. 94 yaşındaki Ryokiçi Kavaşima, cenaze merasimi için ayırdığı parayla seçim yarışına girdi. Seçimlerdeki en yaşlı aday unvanına sahip olan Kavaşima, bağımsız aday olarak meclise girmeye çalışacak. Başkent Tokyo'ya komşu Saitama eyaletinde yarışan isim, gençlerin işleri daha fazla bozmaması için yarışına katılmaya karar verdiğini söyledi.

Japon basınına konuşan Ryokiçi Kavaşima, Sessiz çoğunluğun temsilcisi adına yarışıyorum. dedi. Liberal Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şinzo Abe ve Diriliş Partisi lideri Şintaro İşihara gibi isimlerin milliyetçi söylemlerinden rahatsız olduğunu belirten Kavaşima, Ordu lafını hemen kullanıyorlar. İkinci Dünya Savaşı sonunda şart öne sürmeden teslim olduk. Japonya'ya olacaklardan dolayı korkuyorum. diye konuştu. Yaşlı olduğuna yönelik yorumlara da karşı çıkan Kavaşima, Gözlerim görüyor. Aklım da çalışıyor. ifadelerini kullandı. Ryokiçi Kavaşima, bankadaki parasından 3 milyon Yen çekerek seçim yarışına yatırdığını söyledi. Kavaşima, Emeklilik maaşımı, cenaze töreni için biriktirmiştim. Açıkçası vekil seçilemeyebilirim ama en azından davamı ortaya koydum. diye konuştu. Yarın yapılacak seçimlerdeki en genç isim ise 24 yaşındaki Kazuya Aoki.

Japonya'da yarın yapılacak erken genel seçimlerden Liberal Demokrasi Partisi'nin zaferle çıkması bekleniyor. Şu an iktidarda olan Demokrasi Partisi'nin ise muhalefete döneceği ifade ediliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.