Kent Konseyi'nden engellilere destek konferansı

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:07
Kent Konseyi'nden engellilere destek konferansı






ZONGULDAK (CİHAN)- Ereğli Belediyesi Kent Konseyi tarafından 'Sorumluluklar ve Haklar Çerçevesinde Toplum, Aile ve Engelli Birey' konulu konferans düzenledi.

Kent Konseyi sosyal sorumluluk projesi kapsamında `Sorumluluklar ve Haklar Çerçevesinde Toplum Aile ve Engelli Birey´ konulu konferans düzenledi. Eğitim Uzmanı Nimet Baran´ın konuşmacı olarak katıldığı konferans AKM Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansı Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nalan Selvi Köseoğlu ve Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, engelliler ve aileleri katıldı. Eğitimci Nimet Baran, konferansta yaptığı konuşmada insanlara ön yargılı yaklaşılmaması ve topluma karşı sorumlulukların unutulmaması gerektiğini kaydetti. Baran şöyle konuştu: Bilinçli bir insan ve toplum modeli yaratmanın en etkili aracı eğitimdir. Engellilik ile ilgili bireysel ve toplumsal bilinci arttırabilmek için eğitime ihtiyaç vardır. Engelli bireylerde toplumsal bilinç, genel olarak haklar ve özgürlüklerin geliştirilmesi noktasında sorumluluk alabilmelidirler. Engellilerin topluma entegrasyonlarının sağlanması noktasında mesleki eğitim ve istihdamları önemli yer tutmaktadır. Engelli hakkına sahip olan ön yargılar, ayrımcılığı körüklemektedir. Toplumsal farkındalık yaratma ve toplum bilincini arttırmada medya önemli bir rol üstlenmektedir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.